Noore meeleheidet on vaja varakult märgata

Lõuna-Eesti haigla psühhiaatriaosakonnas toimetavad vaimse tervise õed Kätlin Pilt (vasakult) ja Hingi Uue ning psühhiaatrid Valeri Šipov ja Eduard Veidenberg. Foto: AIGAR NAGEL

Augusti algupoolel raputas võrulasi noore inimese traagiline surmajuhtum. Kuuldavasti oli toimunuga seotud narkootikumide tarbimine ja keelatud aine mõjust lähtunud omal soovil elust lahkumine.

Leht küsib Lõuna-Eesti haiglalt vaimse tervise tugiteenuste kohta ning annab ülevaate Võrumaal viimase 30 aasta jooksul omal soovil elust lahkujate statistikast.

Kogu riigis järjekorrad

Lõuna-Eesti haigla ravijuht Agnes Aart ning psühhiaatriaosakonna õendusjuht Hingi Uue annavad teada, et siinses raviasutuses töötavad psühhiaatrid, psühholoogid, pereterapeut, vaimse tervise õde, hingehoidja, laste ja noorukite psühhiaatriaõde ja psühholoog. Nad lisavad, et psühhiaatri vastuvõtule saab aja panna saatekirjata, psühholoogi vastuvõtule tulemiseks peab olema perearsti või psühhiaatri saatekiri.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  +1
meil on igasugu abitelefonid, kust nõu küsida, aga reaalse abini tegelikult ei saa... Ei kirjuta lihtsalt niisama, näen lähedase probleemi krr

 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD