Menu

.      

Vabaduse Tammepärja aumärk annetati Võrumaa tegusale noormehele

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

31. augustil tunnustas justiitsminister Raivo Aeg Vabaduse Tammepärja aumärgiga 29 inimest, kellel on väärilisi teeneid Eesti riigi ja rahva lähiajaloo mälestuse hoidmisel ja edasi andmisel, vabadusvõitluses ja relvastatud ning relvastamata vastupanuliikumises osalemisel, samuti Eesti vabadusvõitluse ja vastupanuliikumise jäädvustamisel.

Tunnustuse pälvinute hulgas on Eesti kaitselahingutes osalenud veteranid, endised metsavennad, vastupanuvõitlejad ja õigusvastaselt represseeritud. Samuti tunnustab justiitsminister oma otsusega Eesti vabadusvõitluse ja vastupanuliikumise mälestuse talletajaid. Nende hulgas on metsavendluse  mälestuse hoidjad, mälestiste rajajad, mälestuspäevade korraldajad ja isamaalise kasvatuse arendajad.

Paljude elukogenud vanahärrade ja daamide kõrval istus ka 26 aastane Romet Pazuhanitš, kellele justiitsminister annetas Vabaduse Tammepärja aumärgi. Noore mehena kogub Romet repressiooniaegseid mälestusi ning tutvustab neid Võrumaal nooremale põlvkonnale noorkotkaste ja kodutütarde tegevuse kaudu ning talurahvamuuseumi tegevuse abil. Romet Pazuhanitš on okupatsiooniaja mälestuste koguja, kokkutulekute korraldaja ja Eesti Kodu memoriaali arendaja. Romet teeb juba aastaid tihedat koostööd Murtud Rukkilille Ühinguga, kes oligi tema tunnustamise ettepaneku tegijaks.

Käesoleval aastal annetati Võrumaale vaid üks Vabaduse Tammepärja aumärk. Aumärki antakse välja kolmandat korda. Eelmisel aastatel on Võrumaa inimestest aumärk annetatud näiteks Meelis Mõttusele, Anu Jõgevale, Aare Hõrnale, Valdur Raudvassarile, Elmo Nelgile ja Linda Kõivule.

20 PÄEVA ENIMLOETUD