Menu

.      

Inara Luigas: minu lahkumise taga on Toomas Paur

Inara LuigasPOLIITIKA • Eile Keskerakonnast lahkumiseks avalduse teinud Keskerakonna Võrumaa piirkonna juht ja Võrumaalt Riigikokku valitud poliitik Inara Luigas ütles, et lahkumise üheks põhjuseks oli Toomas Pauri äärmuslik käitumine.


„Keskerakonnas muutus olukord selliseks, et ühel hetkel polnud enam vaja piirkonna juhti ega põhikirja, vaid oli Toomas Paur,” ütles Inara Luigas eile oma lahkumise tagamaid kommenteerides.
„Pauri äärmuslik käitumine andis tõuke lahkumiseks,” märkis Luigas, „see, kuidas ta toimetas, oli mulle vastuvõetamatu.” Luigas viitas hiljutisele juhtumile, kus Toomas Paur kutsus kokku väikse grupi, millega etendas erakonna Võru linna osakonna üldkoosolekut ja valis Võru osakonnale uue juhatuse ilma Luigast kui piirkonna juhti informeerimata.


Jüri Ratase otsuse kohta jätkata koos Savisaarega ütles Luigas, et Ratas pole talle selgitusi andnud ja ta pole ka küsinud. „Olen aktsepteerinud tema otsust, et hülgas meie meeskonna,” lisas Luigas, „võib-olla pole temal mõõt veel täis.”


Luigas ütles, et ta ei usu, et Ratas oli Savisaare salaagent. „Eks tal olid omad püüdlused,” märkis Luigas, „mõni saab suure organisatsiooni juhiks ja veab välja. Lootsin Jürist rohkemat, ta pole valmis veel meeskonda vedama. Tal ei saa kerge olema, tunnen talle kaasa.”


Luigas ütles, et erakonnast välja astunud seltskonnal veel juhti pole, seni on lihtsalt koos käidud ja mõtteid vahetatud.


Eile tegid pöördumise kaheksa prominentset Keskerakonna liiget, nende seas europarlamendi saadikud Siiri Oviir ja Vilja Savisaar-Toomast ning viis Riigikogu liiget, ja teatasid oma otsusest erakonnast lahkuda.


„Me saavutasime ka edusamme – möödunud aasta augustis toimunud kongressil toetasid suuremat liikmete kaasamist, diskussiooni soosivat juhtimismudelit ja vastutustundlikku eelarvepoliitikat ligi pooled kongressi delegaadid. Kuid nende seisukohtade ja tõekspidamistega pole erakonna juhtimisel arvestatud. Soovisime koostööd teiste erakondadega ega pidanud õigeks halvustavat stiili. Täna oleme jõudnud olukorda, kus kongressil esitatud ideede kandjaid on hakatud otsustusprotsessidest välja tõrjuma,” seisis pöördumises.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD