Menu

.      

Võru legendaarne ettevõtja saab 75

Tänane sünnipäevalaps, Võru ettevõtja Enno Kukker oma Mäe ärikeskuse maja ees.  Foto: Võrumaa TeatajaJUUBEL • Täna täitub 75 eluaastat Võru legendaarsel ettevõtjal, pärast taasiseseisvumist Võru linna esimese erastamistehingu teinud Enno Kukkeril. Vaatamata kõrgele eale on Kukker ettevõtjana endiselt rivis, hoiab silma peal oma peamisel ettevõttel, Mäe tänava ärikeskusel ja sulgeb igal õhtul Mäe tänava turu väravad. Kukker on jätkuvalt oma 20 aastat tagasi asutatud firma AS Kamel juht.


„Küte on kallis,” kurdab Kukker oma praeguse põhilise probleemi üle, „40 000 maksab küte ja 20 000 elekter.” Kukker arveldab ikka veel vanas rahas, kroonides ja nimetatud summad kuluvad firmal ühes kuus.


Kukker on üle linna kuulus selle poolest, et pole viimased 20 aastat rendi hinda tõstnud. Viimastel aastatel on rent seoses masuga isegi langenud. Seetõttu pole ärikeskuses ühtegi vaba ruumi ja kui mõni pind vabaneb, on uued rentnikud üllatunud, et hind on madalam, kui nad oleks ise pakkunud. Rendi suurusjärk on vanas rahas 20 krooni ruutmeeter.

(Loe edasi ajalehest või telli PDF.)

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD