Naistelt naistele – kolm Võrumaa naist tulevad appi tööpausil emadele

Eve Orgna, Kerda Stokas, Krista Raag. Foto: KERMO PASTARUS

Eve Orgna, Kerda Stokas, Krista Raag. Foto: KERMO PASTARUS


Lapse saamine on ilus ja rõõmus sündmus ning kuni pisikese esimese sünnipäevani on tööle tagasi mineku mõtted ilmselt pausile pandud. Aga mida kuu edasi, seda rohkem ärevust, kahtlusi, hirme hinge poeb – kas minna tagasi vanasse kohta või otsida midagi uut? Kuidas korraldada pereelu ümber? Akki on minu töös niipalju asju muutunud, et ma ei tulegi toime enam? Olen ma samaväärselt hea omal alal kui enne lapse sündi?

Eriti õigustatuks muutub küsimus siis, kui töölt on kõrvale jäädud mitmeks aastaks, sest perre on sündinud järjest mitu last. Ema jaoks on see eluetapp – pere loomine, laste saamine – keerulisem kui isa jaoks. Ema loobub mõneks ajaks oma tööst, ja tööturule tagasisaamine ei pruugi olla valutu. Seepärast võtsidki kolm Võrumaa naist asja käsile ja tahavad luua programmi, mis aitaks emasid tagasi tööle, aga veelgi enam soovivad nad ühiskonnas tekitada diskussiooni sellel teemal. Paljud firmajuhid on mehed, ja nii mõnedki neist ei suuda aru saada tööle naasnud naise muutunud rollist, vajadustest.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

LOE VEEL

Klaastaara uputus

02-09-2024


 


 

ARVAMUS