Võru linn tähistab 240. sünnipäeva linnapäevadega

 FOTO: Aigar Nagel

Võru linn tähistab tänavu oma 240. aasta juubelit 18.–24. augustini toimuvate linnapäevadega.

Võru linnapea Kalvi Kõva tõi välja, et varasemaga võrreldes kestavad seekordsed linnapäevad kahe-kolme päeva asemel terve nädala. "Traditsiooniliselt pakutakse erinevaid muusikaelamusi, palju sporti, võimlemist ja tantsu, harivaid jalutuskäike, laadamelu. Avatud on terve rida põnevaid näitusi, tuleb öökino ning juubelilt ei puudu ka uhke tort," ütles ta.

Linnapea rõhutas, et linnapäevade toimumine on kogukonna ühine pingutus. "Tänan kõiki, kes linnapäevade korraldamisse oma panuse annavad ning kes ikka ja jälle linnarahvale kodutunnet loovad. Kutsun kõiki võrukesi ja külalisi osa saama meie juubelinädala pidustustest. See on suurepärane võimalus taasavastada Võru linna võlu, nautida mitmekesist kultuuriprogrammi ja luua uusi mälestusi," lisas Kõva.

Linnapäevade raames toimuv XXIX festival Võru vaskpillipäevad algab 16. augustil, pakkudes pea nädala jooksul terve rea kontserte linna eri paigus.

Pühapäeval, 18. augustil enne sünnipäevaürituste suurt avapauku toimuvatest üritustest väärib kindlasti eraldi märkimist mullu juunis meie seast lahkunud trompetisti, dirigendi ja muusikapedagoogi Aavo Otsa mälestuskontsert Võru Kandles, samuti võrukate jaoks olulise raamatu/kogumiku "Võru linnaruumi lood" esitlus Kreutzwaldi muuseumi hoovis.

Võru linna juubelipidustused avatakse pidulikult teisipäeval, 20. augustil spordikeskuse staadionil suurejoonelise Lõuna-Eesti võimlemispeoga "Lugude linn", mille teema on Võru märgilised kohad ja majad.

Kolmapäeval, 21. augustil on Võru Kandles kavas vaskpillipäevade galakontsert ning võrkpalliväljakutel algab Võru spordikooli rahvusvaheline 65. noorte võrkpalliturniir. Viimati nimetatud üritus juhatab ühtlasi sisse ka linnapäevade sisuka spordiprogrammi, mida jätkab neljapäeval, 22. augustil Ummamuudu liina 8. üüjuusk. Samal päeval avatakse Võru kesklinna pargi raamatukogu, kus on kavas erinevad etendused, kohtumised ja esitlused.

Reede, 23. augusti tihe programm pakub muuhulgas jutujalutuskäiku ja minivõimlemispidu ning avatakse kaheks päevaks JJ-Street Playa Võru noorteala ja linnapäevade laat, vanal staadionil Roosi tänavas aga vanakraami laat-täika. Õhtul antakse järvelaval pidulikult üle Võru linna teenetemärk ning tunnustused "Lilleline Võru" ja "Kaunis kodu 2024" ning sellele järgneb Võru muusikakooli sümfooniaorkestri järvekontsert. Samal õhtul on keskväljakul kavas rahvapidu ansambliga 2 Quick Start.

Laupäeval, 24. augustil avatakse Tartu tänaval vanasõidukite näitus ning keskväljakul on kavas huvikoolide põnevuspäev, Strongman armlifting’u võistlus, suur sünnipäevatordi söömine Võru puhkpilliorkestri saatel ja traditsiooniline 1784 meetri linnajooks ning näha saab külalisesinejaid Virumaalt, Saaremaalt ja Harjumaalt. Õhtu lõpetab erakordne "Paganlik pärimusÖÖ" ja simman Kubijal.

Kolmel järjestikusel õhtul saab keskväljakul näha öökino, kui linastuvad Võru linna ja kultuuri tutvustavad "Kõik sündü Võrol", "Võrokese" ja "Vee peal".

Kava leiab siit: 


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD