FOTOD Lõunanaabrite jaoks ei ole raamatukogud viimane koht, kuhu investeerida

Võrumaa raamatukoguhoidjad Ogre keskraamatukogu ees. Ogre raamatukogu aatrium ja taimesein. Fotod: LIANA ALLAS

Võrumaa raamatukoguhoidjad Ogre keskraamatukogu ees. Ogre raamatukogu aatrium ja taimesein. Fotod: Liana Allas


Eelmise nädala kolmapäeval käisid Võrumaa rahvaraamatukogude töötajad õppereisil Läti Vabariigis. Võrumaa Keskraamatukogu projekti „Nii lähedal, aga ikkagi nii kaugel – mida teame Läti rahvaraamatukogudest” rahastati Kultuuriministeeriumi toetusprogrammist „Rahvaraamatukogude arendusprojektid”.

Külastati Valmiera, Ogre ja Sigulda raamatukogusid. Võiks ju arvata, et mis saab sealsetes raamatukogudes olla teistmoodi, aga saab. Eelkõige suhtumine, et raamatukogud on kõige viimane koht, kuhu investeerida ja kõige esimene koht, kust kärpida või mida sulgeda. Lõunanaabrite juures jäi silma, et on palju tehtud ja pingutatud selle nimel, et raamatukogus oleks mõnus ja huvitav olla kõigil, aga eelkõige lastel ja noortel.

Ogre raamatukogu

Ogre raamatukogu


Raamatukogude süsteem Lätis

Põhjaliku ülevaate lõunanaabrite raamatukogude süsteemist tegid Valmiera integreeritud raamatukogu kaks direktorit Daiga Rokpelne ja Evita Lantrate. Väike kokkuvõte sellest: raamatukoguteenused hõlmavad kõiki tegevusvaldkondi ja elanikkonna kõiki vanuserühmi.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD