Osula ja Võru rühma kodutütred ja noorkotkad andsid evakuatsiooniõppusele oma panuse

Osula ja Võru rühma kodutütred ja noorkotkad andsid evakuatsiooniõppusele oma panuse

Ühes õpitoas tutvuti valgus ja soojusallikatega.  Foto: ERAKOGU


5.-6. oktoobril toimus Eesti suurim evakuatsiooniõppus Lõuna Sild 2024, kus osalesid ka Osula ja Võru rühma kodutütred ja noorkotkad. 

Õppuse põhistsenaarium oli Põlvamaa, Võrumaa, Valgamaa ja Tartumaa inimeste ulatuslik evakuatsioon Viljandimaale. Päästeamet harjutas ulatusliku evakuatsiooni juhtimist ja läbiviimist, Kaitseliidu malevate evakuatsioonirühmad harjutasid tegevusi evakuatsioonikohtades ja teisi evakuatsiooniga seotud logistilisi ülesandeid. Õppusele olid kaasatud kohalikud omavalitsused, Häirekeskus, Sotsiaalkindlustusamet, Politsei- ja Piirivalveamet ning teised koostööpartnerid. Õppuse korraldamise üheks eesmärgiks oli, et ka inimesed saaksid kogemuse ja teadmised, mida kujutab endast ulatuslik evakuatsioon. Osula ja Võru noorte evakuatsioonipunktiks oli Sürgavere Spordihoone, kus laupäeval toimus loeng kriisiks valmistumisest ning sellele järgnes neli õpituba. Tutvuti kriisikoti sisuga, erinevate soojus- ja valgusallikatega, varjumispaikadega ning kriisiga seotud mõistete ja ohuteavituse kanalitega.

Peale õhtusööki olid esmaabi õpitoad, kus harjutati elustamist, külgasendisse keeramist, haavade sidumist ja käe fikseerimist. Pühapäeval asuti pärast hommikusööki koduteele. “Saime ise targemaks ja osalemisega andsime väikese panuse selleks, et erinevad organisatsioonid said koostööd ja evakuatsiooni läbiviimist harjutada,” kinnitavad noored.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD