Menu

.      

Tugev tuul lükkas jää linna alla randa

lükkas selle läbi järve äärde rajatud aedade. Foto: INNO TÄHISMAJÄÄ • Tamula järve pealt puhunud tugev tuul lükkas neljapäeva hommikuks Võru linna alla randa suured jääkuhilad.

Petseri ja Liiva tänavate vahel oli tuul randa lükanud mitme meetri kõrgused jäämäed. Järve äärde rajatud puidust kõnnitee oli jää minema pühkinud ja surunud selle läbi veepiiri juurde rajatud aedade. Aiad olid osaliselt purunenud, ühtlasi oli järve äärde rajatud aedade tõttu kadunud võimalus linna sees ümber järve pääseda. Aia külge oli kinnitatud silt kirjaga „Üleujutus. Läbipääsu pole.”. Ranna äärde ehitatud majadeni siiski vesi ei ulatunud. Paadid, mis talveks olid järve äärde jäetud, oli jää surunud pilbasteks.


Foto: JOOSEP AADERVõrumaa vetelpäästeühingu juht Vambola Sulg, kes elab kortermajas järve lähedal, ütles, et tema ei mäleta nii suurt jääd rannas viimased 20 aastat. Sulg, kes teostab Tamulal iga-aastast jäävalvet, rääkis, et neljapäeva hommikul olid jäämäed kaldal koguni kolme meetri kõrgused. Tugev tuul oli puhunud kogu järve jää linnapoolsesse nurka, teisel pool, Roosisaare juures oli järv jääst vaba.

Pildigalerii

20 PÄEVA ENIMLOETUD