Menu

.      

Suured ja väiksed kalasõbrad õngitsesid võidu

Täiskasvanute „Töörahva kala” võistlejad näkkamist ootamas. Foto: KADRI NAGELKALAPÜÜGIVÕISTLUSED • Kolmapäeval, töörahvapühal kogunesid kõik püügihuvilised Roosisaare silla juurde, et võistelda kalapüügis. Kella 9ks oli registreerunud 37 meest-naist, kes kõik sektoritesse jaotatult saaki püüdma asusid. Pilt kalamehest kui habetunud, suurte nabani kummikutega pensionärihärrast on nüüdisajaks kustunud, Võhandu jõe kaldale rivistus üles pikk rida nii noori kui ka vanu ja sugugi mitte üdini habetunud meestest. Iga võistleja sai sektori loosi teel ning püügiks võis kasutada ainult ühte käsiõnge ja varuõngesid. Söödaks sobisid kõik söödad, välja arvatud elus- ja surnud kalad.

Pärast mitmetunnist püüdmist oli seekord saak kesine. Esikoht meeste arvestuses läks Kalev Kibalile, kellel õnnestus välja õngitseda 1162 grammi kalu, teise koha sai Rain Pööra 918grammise saagiga ja kolmanda koha omanik, Aivar Viitkar, suutis välja õngitseda 817 grammi.

Ürituse üks korraldajatest Igor Kelt (pildil vasakul) ja ainuke naisvõistleja Kadi Nagel, kes kala sai.   Foto: Kadri NagelNaistest õnnestus ainukesena kala ka välja püüda Kadi Nagelil, kelle tulemuseks jäi 333 grammi.
Võitjad said karikad ja diplomid, teise ja kolmanda koha omanikud medalid ning diplomid. Kõigi osalejate vahel loositi välja hulgaliselt lohutusauhindu suhkrukotist ja Võrumaa Teataja lehetellimustest kuni õllekannudeni välja.

Osalejad kurtsid, et ilm küll hea ja päikseline, aga saak võrreldes varasemate aastatega ikka väga väike. „Eile sain pangitäis viidikaid, aga täna on täitsa nulliring,” sõnas üks naisterahvas kurvalt kaalumisele vantsides.

Pärast mitmetunnist õngitsemist ootas kõiki osavõtjaid aurav supp, mis pärast pikaajalist õues viibimist liigagi hea maitses. Rohkelt liha, kartulit ja leiba – millegagi polnud koonerdatud. Kui sörts kalamehejuttu ka pika laua taga ära veeretatud, asuti kodu poole minema.


Lapsed eriti tublid

Vapper kuueaastane Timo Raudnagel oma rikkalikku saaki demonstreerimas.   Foto: KADRI NAGELLaupäeval oli laste kord karika peale võidu õngitseda. „Kevadkalakesest” võttis osa 27 poissi-tüdrukut. Mitmed olid võistlema tulnud esimest korda, kuid päris paljude jaoks on see juba iga-aastaseks traditsiooniks saanud. Ilm oli samuti kevadiselt kaunis, aga mitmeid kordi tuulisem kui „Töörahva kala” ajal, nii et auhinnatelkki püüdis paar korda lendu minna. Aga võta näpust, tuul polnud segajaks, nimelt olid lapsed tublimad ja peaaegu iga võistleja sai paraja portsu kalakesi kotti. Absoluutse laste rekordi – 1192 grammi – püüdis välja kõigest kuueaastane Timo Raudnagel ja saavutas kuni 11aastaste poiste klassis esimese koha. Teise koha sai Andri Pähn 684grammise saagiga ja kolmandaks tuli kolmeaastane Kristofer Erik 389 grammi kaladega.

Kuni 15aastaste poiste grupis sai välja kuulutada ainult esimese ja teise koha ning need läksid vastavalt Janari Pähnale (386 grammi kalu) ja Madis Ivanovile (233 grammi). Tüdrukute võistlusklassis said auhinnalised kohad: Janeli Lepp (esimene koht – 540 grammi), Kelin Tasso (teine koht – 346 grammi) ja Christina Kasesalu (kolmas koht – 231 grammi).

Pärast pikka ja tegelikult üldse mitte väsitavat võistlust ootasid väikseid mudilasi toredad auhinnad ning magus kringel. Tugevad tuuleiilid ei morjendanud enam kedagi ja mitmedki lapsed lubasid oma saagi koju kassile maiustada viia.

PILDIGALERII: Kevadkalake

PILDIGALERII: Töörahva kala

20 PÄEVA ENIMLOETUD