Menu

.      

Mehise operatsioon tõi kaasa uue mure

Annetajate abil talle nii vajalikule silmalaugude operatsioonile saanud Mehis koos perenaise Aune Vunderiga pärast operatsiooni oma koduõuel.                 Foto: IRJA TÄHISMAAPROBLEEM • Sõmerpalus Vana-Hõimoja talus elav kolmeaastane bernhardiin Mehis, kelle silmalaugude operatsiooniks õnnestus lahkete annetajate abiga kokku saada ligi 1000 eurot, näeb jälle, kuid nüüd on perekonnal uus mure – kuidas tulla toime koeral diagnoositud astmaga?


Kui veel kaks kuud tagasi, märtsis võis Sõmerpalus, Vana-Hõimoja talus elava perekond Vunderi õuel kohata majavalvurit, kes kõndis jõuetul sammul ega näinud oma silmadele langevate raskete laugude tõttu suurt midagi, siis nüüd on olukord teine. Mehis on pärast operatsiooni kui teine koer, teda ei tunne äragi. Ta astub tulijale ligi ja tahab vägisi kingi nuusutada. Ka välimuses on suur muutus – on näha, et koeral on silmad peas. Laugudele langenud nahk on pealaelt operatsiooni käigus eemaldatud, seda meenutab nüüd vaid kinni õmmeldud haav kukla taga.


Tõsi, väga reibas Mehis ei ole. Perenaise sõnul on selleks ka põhjus. Nimelt tehtud talle maaülikooli kliinikus, kus ta ravil käis, vereproov ning see näitas, et Mehisel võib olla astma, mis võib samuti tema reipust ja elurõõmu kahandada. Päris kindel see veel pole, uus proov võetakse juuli keskel, kuid perenaine on juba praegu mures.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD