Menu

.      

Nassari peletas IRLi nimekirjast obrokitüli

Sel kaks aastat tagasi tehtud pildil on Nassar ja Hõrak veel ühel nõul. Vasakult erakonnakaaslased Tarmo Piirmann, Sairos Hõrak ja Henni Nassar. Foto: Võrumaa TeatajaUUTE LIITU • Võru linnavolikokku kuuluv ärimees, puiduettevõtte Förmann NT tegevdirektor Henni Nassar, kes on seni kandideerinud oma kodupartei IRLi nimekirjas, läheb sügisestele valimistele vastu enda ja Võru linnavolikogu aseesimehe Tõnu Antoni loodud valimisliiduga Võru Vajab Võimekust ehk VVVga, sest ei suuda enam leppida omakasupüüdlikkuse ning ebaaususega.

Võru IRLis on segased ajad. Sahistatakse, et IRL on lõhki läinud ning vana niinimetatud obrokitüli, kus IRLi Res Publica tiiba kuuluv endine abilinnapea Kristjan Võrno süüdistas Isamaa leeri kuuluvaid Hasso Ploomipuud ja Andres Kõivu oma palgast igakuise obroki nõudmises, pole praeguseni lahendust leidnud.

Läinud aasta mais tabas linnaorganisatsiooni uus hoop – noor ja lootustandev poliitik Võrno, kes paari aasta taguses usutluses ei varjanud oma ambitsiooni ühel päeval ise linnapeaks kandideerida, kaotas oma ameti, sest ajas töö ajal eraäri. Selle aasta mais palus Võrno ise end IRList välja arvata. On spekuleeritud, et ta on nüüd löönud käed Võru linna reformierakondlastega. Reformierakondlased ise seda kinnitama ei kipu – kommentaariks kõlavad vastused stiilis: ootame-vaatame. Võrno nina ees nad ust kinni lööma ei hakka, kui ta ise Reformierakonna nimekirjas kandideerida soovib.

Nagu Võrno-masti mehe kaotus poleks veel piisavalt valus hoop olnud, tabas Võru IRLi selle aasta kevadel veel üks ootamatu obadus – obrokitülis koos Ülo Tulikuga Võrno poole hoidnud Henni Nassar otsustas, et ei kandideerigi sügisestel valimistel IRLi nimekirjas – ta lõi selle asemel hoopis koos Tõnu Antoniga valimisliidu VVV.

Võrumaa Teataja küsis läinud nädalal IRLi Võru maakonnajuhilt, maavanem Andres Kõivult, millega erakonnakaaslased Nassari ära pahandasid. Kõiv ei vastanud ja soovitas seda Nassarilt endalt küsida.

Küsisimegi, kuid esmalt rääkisime IRLi linnaorganisatsiooni juhi Sairos Hõrakuga.

20 PÄEVA ENIMLOETUD