Menu

.      

Reid jaanipäeval: puhusid nii Pommionu kui ka bussijuht

Politseinik ja abipolitseinik esmaspäevasel reidil koos autojuhi joovet mõõtmas. Foto: IRJA TÄHISMAAKONTROLL • Olin elevil, kui sain Võru politsei patrullteenistuse vanemalt Varbo Maandilt kutse osaleda Võru ja Põlva politsei ühisaktsioonil „Kõik puhuvad”, mis algas 24. juunil kell 13 Võru Olerexi tankla juures. Jaanilaupäev oli ju hirmkuum ja inimesed kummutasid janukustutuseks pudeleid. Arvasin, et politseil tuleb „hea lõikus” ja saan kirjutada põneva loo, kus tabatakse üks roolijoodik teise järel.

Reportaaž


Olen esmaspäeval kell 12.45 Võru jaoskonna ees ootel. Mõned minutid hiljem saabub Maandi koos reidil osalevate politseinikega. Mehed istuvad tõsiste nägudega autodesse, mulle leitakse koht ühe auto tagaistmel ja sõit reidile võib alata.

Sellel härrasmehel tuli autost välja astuda, sest puhumine näitas joovet.  Foto: IRJA TÄHISMAATeel kuulen, et viimasel ajal on purjus juhte tabatud rohkem kui muidu, seda ka seetõttu, et rohkem on hakatud helistama liiklusliini numbrile 14 900. Tõsi, vahepeal võib mõni juht jätta endast mulje, et on joobes.

„Mul endal oli juhus, kus helistati ja öeldi, et üks auto vingerdab teel,” räägib Maan-di. „Kohale sõites selgus, et juht ei olnudki purjus – kõrval sõitnud naine lihtsalt sahmis maanteede kaardiga, see viis mehe tähelepanu eemale ja nii see vingerdamine aset leidiski. Ent valdav osa juhtidest, kellest teada antakse, on ikka joobes.”

PILDIGALERII

20 PÄEVA ENIMLOETUD