Menu

.      

Ruusmäe elanikud maadlevad maakonna kalleima küttega

Ruusmäe hirmkalli küttega kortermaja elanik Lembit Truija on veendunud, et vallavalitsus tegi valearvestuse, kui otsustas seni puiduküttel maja üle viia õliküttele.  Foto: Võrumaa TeatajaMURE • Pärast veeprobleemide lahenemist peavad Haanja valla Ruusmäe elanikud seisma silmitsi uue murega – hirmkalli küttega.

Juba aasta aega tagasi, enne küttesüsteemide renoveerimist ulatus Ruusmäe sotsiaalmajas kütte hind 106,6 euroni megavatt-tunni eest. Nüüd, kus majja on paigaldatud uued radiaatorid, on küll terve maja soe, aga kütte hind küünib maja elaniku Lembit Truija arvutuste kohaselt 139 euroni megavatt-tunni eest. See on isegi kallim kui elekter, mille hind on 110 euro ringis megavatt-tunni eest.

Kallis küte on jätnud oma jälje. Majaelanike väitel on 17 korteriga majast lahkunud viis peret, sest ei jaksanud kallist üüri maksta. Majas elatakse praegu seitsmes-kaheksas korteris. Tühjade korterite kütmise peavad omakorda kinni maksma olemasolevad elanikud. „Olen juba täiesti pankrotis,” kurtis majaelanik Marje Lätt.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD