Menu

.      

Andres Kõiv: 1000 uut töökohta on võimalik

Foto: ANDREI JAVNAŠANVõru maavanem Andres Kõivu hinnangul on maakonna arengule hädavajalik uute töökohtade loomine, see tõstab piirkonna konkurentsivõimet ja pidurdab inimeste lahkumist. Maavanema arvates on Võrumaa heas asukohas palju avamata potentsiaali ja ta näeb võimalust olukorda parandada läbi uute tööstusparkide rajamise.

Praegu on Võrumaa keskseks probleemiks tasuvate töökohtade nappus, õigemini sellise ettevõtluse nappus, mis tooks selliseid töökohti juurde. Miks peaks tulema Võrumaale, et just siia luua oma ettevõte ja töökohad?


Andres Kõiv: Esiteks – suurimaks plussiks on võrumaalased, kus nad ka ei asuks ja mis kohtadel nad ka ei töötaks. Neist mitte keegi ei soovi, et Võrumaa hääbuks, vaid vastupidi – areneks.
Teiseks – meil on geograafiliselt hea asukoht. Võrumaa on ainus maakond, mis omab maismaapiiri kahe välisriigiga. Siin ristuvad Tallinn–Tartu–Võru–Luhamaa ja Riia–Pihkva maanteed. Võrumaal Luhamaal asub Eesti–Venemaa piiripunkt. Maakonda läbivad trassid tagavad hea ühenduse nii Eesti oluliste keskustega kui ka piirinaabritega. Võrumaa on Eesti jaoks ääremaa, aga kui vaadata seda investeerimiskeskkonnana, on see maismaaväravaks Euroopa Liidu ja Venemaa vahel. Võrumaa asukoht maismaasadamana Riia ja Peterburi vahel on toiminud läbi ajaloo ning saab olla meie hea toimetuleku võtmeks ka edaspidi.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD