Menu

.      

Jüri Kaver: „Mina tean, kuidas Võrus on võimalik kahe aastaga 150 töökohta tekitada.”

Võru linnapea Jüri Kaver mõned nädalad tagasi ettevõtete paremaks teenindamiseks loodud Võrukivi tehnopargi avamisel. Foto: Võrumaa TeatajaVõru linnapea Jüri Kaver ütles intervjuus, et teab, kuidas Võrus on võimalik uusi töökohti luua.

Maavanem käis välja ambitsioonika eesmärgi tuua Võrumaale juurde tuhatkond töökohta. Kuidas on võimalik Võru linna töökohti juurde tuua?

Jüri Kaver: Mina tean, kuidas Võrus on võimalik kahe aastaga 150 töökohta juurde tekitada.

Kuidas siis?

J. K.: Oleme näinud vaeva investorite meelitamisega. Tamula järve äärde hotellindusse investeerimise vastu on huvi tundnud investorid Venemaalt, Hollandist ja Saksamaalt. Saksa investoritega näeme praegu vaeva ja plaan on meil olemas. Firmalt Infragate on tellitud tasuvusanalüüs hotelli jaoks Tamula järve kaldal.

Värska elab täna peaaegu täielikult Vene turistide teenindamise peal. Kas Võru hotell hakkaks samuti teenindama Vene turiste?

J. K.: Kindlasti on Vene turistid üks tähtsamaid sihtgruppe. Kui poliitika kõrvale jätta, siis aastavahetuse paiku kulutab Vene turist Eestis kõige rohkem. Vene turistide pealt teenitud tulu saab omakorda investeerida julgeolekusse.

Pihkva oblastis elab 1,2 miljonit inimest – kui raudteeühendus korda saab, siis on see meie suur võimalus. Kui tekib juurde hotelle, erinevaid teenusepakkujaid, siis loob see samuti võimalusi juurde.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD