Menu

.      

Petseri tänava autosild sai nurgakivi

Võru linnapea Jüri Kaver (pildil vasakul) ja abilinnapea Kersti Kõosaar panid eile silla nurgakivi toru sisse muu hulgas värske Võrumaa Teataja, ühe viieeurose rahatähe ja üheeurose Eesti kaardiga mündi. Foto: Võrumaa TeatajaSILLAEHITUS • Petseri tänava tuliuuele autosillale pandi eile hommikul nurgakivi, sild ise valmib oktoobri alguseks.

Koos sillaga valmib täiesti uuel kujul Petseri tänav Jüri tänava ja Kooli tänava vahel. Võru linnapea Jüri Kaver ütles silla ehitust kommenteerides, et pärast Võru Soojuse müüki oli valida, kas teha ära juba varem kavandatud Petseri tänava läbimurre või Kreutzwaldi tänava läbimurre. Linna juhtkond otsustas esialgu Petseri tänava kasuks ning järgmisena valmib Kreutzwaldi tänava läbimurre Tallinna maanteele.

Silla pikkus on 10,5 meetrit ja selle rajamiseks tambiti kummalegi poole Koreli oja kaldasse üheksa 14,5 meetri pikkust vaia. Silla paksus on 60 cm ja see kannab ka raskeid autosid. Tegemist on esimese autosillaga, mis Võrru rajatud pärast Eesti taasiseseisvumist.

PILDIGALERII:

1. Petseri tänava silla ehitamine

2. Petseri tänava silla nurgakivi panek

3. Petseri ja Kreutzwaldi ristmiku kaevamistööd

{jcomments lock}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD