Menu

.      

Pürgida tuleb edasi, mitte tagasi

Jüri KaverIse mitte midagi tehes on mugav, kaks kätt taskus, targutada, kuidas praegu on kõik väga halvasti ja et vanasti oli rohi rohelisem ning taevas sinisem. Selliselt võtaksin kokku Võrumaa Teatajas avaldatud linnavolinik Toomas Pauri seisukohavõtu töökohtade loomise asjus.


Kui inimene soovib elada mineviku hõllanduses, on see tema isiklik valik. Kui seda teeb aga võimu taotlev poliitik, on põhjust muretsemiseks. Võimule saades ei tee selline poliitik paremal juhul mitte midagi, vaid ainult räägib, kuidas kõik on valesti elanud. Ent halvemal juhul üritab ta aega tagasi keerata, põhjustades sellega pikaks ajaks palju segadust ja kahju.

Keskerakondlane Toomas Paur usub, et väikeettevõtluse areng on Lõuna-Eestis muutunud võimatuks, süüdistades selles rahvusvahelist imperialismi ja kohalike käsilaste vandenõu. Saadik arvab, et Võrus ei ole võimalik uusi töökohti luua ja need, kes on selle teema võtnud enda südameasjaks, ajavad inimestele lihtsalt puru silma.

Ma ei ütleks, et juulis avatud Võrukivi tööstuspark on kellelegi puru silma ajamine. Võrukivis luuakse arendaja hinnangul perspektiivis 50–100 uut töökohta, kusjuures esimeste rentnikega on jõutud tehase rajamises juba põhimõttelisele kokkuleppele.

See on konkreetne, tulemuslik töö, mida omavalitsus on koos arendajaga teinud, et pakkuda võrulastele kodukohas avaramaid töötamisvõimalusi. Ja erinevalt Keskerakonna Tallinnas tehtud sotsiaalsetest töökohtadest, hakatakse Võrukivis reaalset väärtust looma.

Tõsi on see, et uued töökohad ei teki pelgalt valimislubadustest, vaid erasektoril peab olema reaalne vajadus need luua. Reformierakonna lubadus luua järgneva nelja aasta jooksul Võru ettevõtetes vähemalt 150 uut töökohta põhineb eeldusel, et Võru linnavalitsus jätkab viimastel aastatel väljakujunenud aktiivset investorpoliitikat.

See tähendab, et linnapea ja linnavalitsus ei hädalda, kuidas nõukaaegsed KEKid ja MEKid on laiali saadetud, vaid panustab ettevõtluse arenguks vajaliku nüüdisaegse taristu ehitusse, linna elukeskkonna parandamisse ja mõistagi teeb aktiivset müügitööd tutvustamaks Võru linna konkreetsetele investoritele.

See praktika on meile juba edu toonud ja seda teed tuleb edasi käia. Uute töökohtade loomine ei käi kellegi sõrmenipsu järgi, nagu ilmusid reisisaatjad Tallinna bussidesse, vaid nõuab pühendumist, teadmisi ja kogemusi.

Kui aga keskerakondlased leiavad, et Võrus ei olegi võimalik töökohti luua ja nutavad üksnes taga nõukogude aega, siis on see nende valik ja tase. Edasipürgivale võrulasele jääb sellest väheks. Võru linn vajab toimivaid lahendusi ja Reformierakonnal on need olemas.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD