Menu

.      

Võru sõpruslinnast tuli suur abisaadetis

Laitila linna esindaja Kalevi Hietanen (paremal) annab Võru abilinnapeale Tarmo Piirmannile üle Laitila Lions klubi kingitust Võru lastele.   Foto: ERAKOGUABI NAABERRIIGIST • Võru sõpruslinnast Laitilast (Soome) tuli reedel suur abisaadetis, milles oli rohkesti kaupa nii lastele kui ka täiskasvanutele, lisaks neli voodit ja riideid Sõmerpalu hooldekodule.


Abisaadetise kohale toimetanud Kalevi Hietanen ütles, et saabus koju alles pühapäeva õhtul pärast väsitavat, aga tegusat reisi. Reede õhtupoolikul käis Vabaduse väljakul asunud väikebussi juurest pooleteise tunni jooksul läbi ligi 500 inimest, kuni kogu kaup leidis omale uue omaniku. Kokku läks jagamisele 300 purki lastelimonaadi Laitila tehasest, 200 paari uusi lastekummikuid nr 28–35, ligi 150 paari lastesokke, 350 paari kindaid ja 100 salli. Väikelaste mütse jagati välja 200 ja noortemütse 300, lisaks veel 150 näokaitsega mütsi ning 180 täiskasvanute mütsi. Helkureid läks jagamisele 500, lisaks ligi 500 lapsele šokolaadi-, lagritsa- ja karamellikomme.


„Kõik läks ära ja maitses hästi,” rääkis Hietanen pärast Eesti-reisi. Taustaks mängiti kahe akordioni ja viiuliga soomepärast muusikat. Mängima tulid appi Heino Pehk ja Valter Sikk abikaasadega.


Lisaks Võru üritusele sai Sõmerpalu hooldekodu neli korralikku voodit koos madratsitega ning riideid ja jalatseid. Lisaks sai Võru sotsiaalosakond lastele mänguasju ja riideid. Laitila Lions klubi pani veel välja lastele spetsiaalsed kingitused nagu joonistusvihikud ja pliiatsid. Laitila Selts andis kaasa lugemisvahendi nägemispuudega inimestele kasutamiseks ja seegi leidis kasutuse Võrus.

20 PÄEVA ENIMLOETUD