Menu

.      

Leok tegi taas ajalugu

Kõigest paar aastat tagasi tavalise krossi enduro vastu vahetanud Sõmerpalu motosportlane Aigar Leok on sõitnud end nullist maailma tippu välja. Tänavu edestas Leok MMil oma peamist rivaali, rootslast Joakim Ljunggrenit ja tõi koju hinnalise hõbemedali. Olgu öeldud, et veel kaks aastat tagasi oli Leok maailmas kümnes ja aasta tagasi kolmas.


Nii kõva tulemust kui Leok pole keegi Eesti motospordis kunagi varem teha suutnud. Are Kaurit ja Jürgen Jakk tulid aastal 2004 külgvankrite MM-sarjas kolmandale kohale. Aigari onupoeg Tanel on tulnud kahel korral noorte maailmameistriks motokrossis. Enduro’s on väga edukas Aigari vend Martin, kes on end juba sõitnud Läti ja Balti meistriks ning võistleb eeloleval nädalavahetusel Eesti meistri tiitli pärast.


Aigari edu võti on asjaolu, et ta on sõitnud väga stabiilselt, viimase kahe aasta jooksul pole olnud mitte ühtegi katkestust. Tänavune hooaeg aga ei alanud Aigarile sugugi roosiliselt. Aasta esimesel etapil Tšiilis tuli ta teisel päeval 11. kohale ja sellega medalilootus praktiliselt kadus. Seevastu üllatas ta järgmisel sõidul Argentiinas, kus oli esimesel päeval teine ja teisel päeval esimene. Võit Argentiinas kindlustas tagasituleku esikolmikusse. Järgneval etapil Hispaanias võttis Leok kaks kolmandat kohta, Portugalis ühe teise ja kuuenda koha, Rumeenias kaks kolmandat kohta ning Kreekas viienda ja kolmanda koha. Enne äsjast etappi Prantsusmaal oli prantslane Christophe Nambotin endale juba kulla kindlustanud, ent Leokil oli rootslase Joakim Ljunggreniga vaid kuuepunktiline vahe. Pärast esimest sõitu Prantsusmaal, kui Leok lõpetas seitsmendal kohal, vähenes vahe rootslasega kahepunktiliseks. Seega otsustas hooaja viimane katse, kas tuleb hõbe või pronks. Teisel katsel suutis Leok end kokku võtta ja sõitis teisele kohale, Ljunggren lõpetas neljandal kohal.


Aigar Leokil on olnud õnne, sest endurosõidud mängis kätte saatus. TM Racing pakkus Aigarile võimalust sõita enduro’t, Aigar võttis selle pakkumise vastu ja on noppinud üha paremaid tulemusi.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD