Menu

.      

Äike tegi Kosel ja Väimelas elektriseadmetele kurja

Võru Polari tehnikapoe juhataja Vello Vijard näitab televiisori põhiplokki, mis tavaliselt pärast äikselööki läbi läheb.	    Foto: Võrumaa TeatajaPIKSEKAHJUSTUSED • Möödunud nädala ööl vastu neljapäeva, 19. septembrit paukus Võru külje all Kosel ja Väimelas nii kõva pikne, et lõi inimestel elektriseadmed rivist välja.


Kosel oli sealsete elanike jutu järgi löönud öösel nii kõvasti elektriseadmetesse sisse, et teleka ekraan lõi keset tuba järsku valgeks. Ühes majapidamises lõi äike rivist välja alles nädal aega tagasi ostetud teleka, see tuli nüüd Võrru parandusse viia ja kahju katab kindlustus. Kahes teises majapidamises jäid telekad õnneks terveks, aga pärast välku ei ühendunud arvutid enam internetti, mistõttu tuli arvutid parandusse viia.


Ühes Väimela majapidamises lõi pikne nii tugevalt otse maja kõrvale maa sisse, et sinna jäi maha auk ja majas sees lahvatas leek välja interneti ruuterist hetkel, kui inimene seda käes hoidis. Õnnekombel õnnestus ruuter käest põrandale visata. Samas majapidamises läksid rivist välja keskküttepumbad ja telefon, samas näiteks telekas jäi täiesti terveks. Vara oli kindlustatud, mistõttu katab äiksekahju kindlustus.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD