Menu

.      

Mäe ärikeskus avab taluturu

Pildil on näha paremal pool tööstuskaupade müüjatest vabanenud boksid, mis antakse taluturu kauplejate käsutusse. Vasakusse äärde seina äärde on kauplejatel võimalik parkida oma autod.        Foto: Võrumaa TeatajaUUS TURG • Mäe ärikeskus pakub alates sellest nädalast võimaluse kauplemiseks põllumajandustootjatele.

Ärikeskuse peremees Enno Kukker ütles, et kuivõrd tööstuskaubaga kauplejad said oma kasutusse neli uut remonditud ruumi ärikeskuses sees, siis on võimalik pakkuda põllumajandustootjatele võimalust avaturul kauplemiseks. Kukkeri sõnul on avaturul üle 30 boksi, mida ta on nõus välja
üürima esimesel kuul päris tasuta ja edasi hinnaga kolm eurot päevas. Selle kolme euro eest saab enda käsutusse kolme korda kolme meetri suuruse tuule eest varjatud ja katusega varjualuse, mille ette on võimalik sõita autoga ning autot seal kauplemise ajal hoida.

Lisaks on välja pakkuda siseruumides kaheksa boksi, mille hind on Kukkeri väitel kaubeldav.

Enno Kukker rääkis, et algselt oligi avaturg mõeldud põllumajandustoodetele, aga varem ei tahtnud talunikud Mäe turul kaubelda, kuna nad pidid olema kõrvuti tööstuskaupade ja rõivaste müüjatega. Nüüd on tööstuskaupade müüjad kolinud kõik siseruumidesse ja kogu avaturg on talunike päralt.

Praegu tegutseb Mäe turul Ilumäe talu Trolla Puut. Talu peremees Jaanus Trolla ütles poe tegevust kommenteerides, et seal on välja kujunenud kindel klientuur ja põhiliselt käiakse ostmas hapukapsast. Trolla oli nõus, et võib-olla hakkab seoses taluturuga Mäe ärikeskuses rohkem rahvast käima, aga ta lisas, et Ilumäe talu otsib omale uut kohta kauplemiseks, kus käib rohkem rahvast. Tema sõnul turgudel enam rahvast ei käi, selle asemel on ostlemine liikunud kaubanduskeskustesse.{jcomments lock}

20 PÄEVA ENIMLOETUD