Menu

.      

Maksumaksja raha seisab vales kohas

Euroopa ja Eesti maksumaksja raha seisab kinni Võrukivi tehnopargi ning Väimela kompetentsikeskuse all, samal ajal vajaks hädasti investeeringuid Võru linn olemasolevate tänavate ja hoonete remondiks.

Regionaalminister Siim Kiisler on korduvalt oma maakonnatuuridel rääkinud, kui oluline on maakonnakeskuste arendamine. Kahjuks ei paista see Võru puhul linnapildis kuidagi välja. Võru tänavate olukord on küll märksa parem kui Valgas, aga jääb alla sellele tasemele, mille pärast võiks inimesed hakata Võru linna kolima. Võru linn on üle mitmekümne aasta suutnud korda teha küll ühe tänava – Katariina allee ning ehitada sillad Roosisaarele ja üle Koreli oja, aga nagu elu näitab, on sellega jaks otsas. Teise olulise tänava, Kreutzwaldi tänava ehitus on jäänud lootusetult venima ja linn pidi kuulutama nurjunuks Kreutzwaldi tänava kõnniteede ehituse hanke, kuna ettevõtjate pakkumused ei mahtunud olemasoleva summa sisse. Nii võib juhtuda, et Kreutzwaldi tänav saab jumala abiga küll märtsikuiseks tähtajaks asfaldikatte, aga jalakäijatel tuleb leppida liiva sees müttamisega.

Ajal, kui Võru linnas lükkub mõnekümne tuhande euro pärast edasi olulise tänava ehitus, seisab samas linna külje all kahe suure objekti, Võrukivi tehnopargi ja Väimela kompetentsikeskuse all kinni laias laastus kolm miljonit eurot. See on summa, mille eest saaks teha korda kõik Võru linna olulised tänavad. Kadunud president Lennart Meri armastas sellisel puhul hüüda: „Tule jumal appi!”

Praegu on täiesti asjakohane kutsuda jumalat appi, sest maksumaksja raha seisab vales kohas, aga seda pole kuidagi võimalik õigesse kohta suunata. Võru puhul pole imestada, kui Võrukivi projekt jääbki seisma ja kompetentsikeskus rajamata. Kui siinsed inimesed ei oska raha kasutada, siis peaks Euroopa Liit hoolsamalt jälgima maksumaksja raha kasutamist Eestis. Euroopa peamine rahastaja Saksamaa asub küll mitme tuhande kilomeetri kaugusel, aga sellele vaatamata võiks sakslased huvituda, mida nende raha eest tehakse.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD