Menu

.      

Rõuge vald tähistas tee avamisega 22. sünnipäeva

Kokkuhoid Rõuge moodi – üks pidu, kaks tähtpäeva. Palju õnne, Rõuge!  Foto: BIRGIT PETTAI

AVAMINE • Neljapäeval, 10. oktoobril avati Rõuges tee, mille ehitus kestis üle aasta. Ühtlasi tähistati ka valla 22. sünnipäeva. „Ma arvan, et Eestis ei ole palju valdu, kes saavad oma sünnipäevaks sellise suurepärase kingituse, unistus on täitunud,” on Rõuge vallavanem Tiit Toots rõõmus. Ühtlasi oli see Rõuge valla ajaloo üks suuremaid investeeringuid.

Avamisel pidasid kõnet ja laususid oma tänusõnad Rõuge vallavanem Tiit Toots, vallavolikogu esimees Jaak Pächter, Võru maavanem Andres Kõiv, Lõuna RMA ehitusvaldkonna juht Janar Taal ja paljud teised. Üles astusid Sänna noorte segatantsurühm Käsikäes ja Rõuge põhikooli tantsutüdrukud. Pärast lindi lõikamist sai uuel teel end eksponeerida Võru vanatehnikaklubi Vänt. Söödi torti ja vaadati ehituse käigus tehtud pilte.Kokkuhoid Rõuge moodi – üks pidu, kaks tähtpäeva. Palju õnne, Rõuge!  Foto: BIRGIT PETTAI

Tehtud tööd

„Tee-ehitustööde käigus sai päris palju tehtud. Kõigepealt rajati Rõuge alevikku kõnniteed ja rekonstrueeriti põhimaantee, viies need tänastele ehitusnormidele vastavaks. Näiteks Viitina ristmik ehitati põhjalikult ümber,” rääkis Toots. Ta lisas: „Kõige tähtsam selle projekti juures oli see, et alevikus tõusis liiklusturvalisus.”

20 PÄEVA ENIMLOETUD