Menu

.      

Puiga lasteaed kasvas kolm korda

Vaade lasteaia  mänguväljakutele. Foto: Võrumaa Teataja

ÜMBEREHITATUD KASVATUSASUTUS • Võru valla Puiga Siilikese lasteaed kasvas ümberehituse käigus kolm korda suuremaks.

„Saime kitsikusest välja,” kirjeldas võrreldes varasemaga kõige suuremat muutust Siilikese direktor Ere Kungla. Tema sõnul on nüüd igal rühmal kaks omaette ruumi ja lasteaial korraliku sisustusega köök. Lasteaias on kõik uus – nii mööbel kui ka muu sisustus ja õueala mänguväljakud.

Kui seni oli lasteaias ruumi ühe lapse kohta 6,2 ruutmeetrit, siis nüüd on 15,8, rääkis lasteaia avamisel ko-hal olnud Võru vallavanem Georg Ruuda. Tänu suuremale lasteaiale oli võimalus
võtta paarkümmend last juurde, mis kaotas ühtlasi seni Võru vallas valitsenud lasteaiajärjekorra. Koos lastega tuli lasteaeda juurde kolm uut töötajat – kaks õpetajat ja üks abiõpetaja.

Lasteaia avamise puhul olid lasteaia õpetajad ette valmistanud piduliku kava, mis kujutas aasta aega kestnud ümberehituse protsessi. Kogu selle aja lasteaed töötas, nii et töötajad, lapsevanemad ja lapsed pidid kogema parasjagu kannatusi. Keeruliseks tegi ehitamise see, et algul tuli uus osa valmis ehitada, seejärel kolis lasteaed sinna ja pärast seda sai alustada vana maja renoveerimisega.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD