Menu

.      

EDWARD SNOWDEN – kas uus Võru linnapea?

Töörahva elu

Kohalikud valimised koputavad uksele. Võrus pole ilmselt enam ühtegi peret ega asutust, mille postkasti ei ummistaks MTÜ Vaba Lekitav Kodanik valimisreklaamid selle liidri Edward Snowdeni pildiga ja loosungiga „Uhke enda üle!”.

Järgneb intervjuu Edward Snowdeniga.

MTÜ Vaba Lekitav Kodanik peasekretär ja linnapeakandidaat Edward Snowden, kuidas te Eesti kodakondsuse saite?

Edward Snowden: Naturalisatsiooni korras. Minu vaarisa Eduard Lumekoobas emigreerus Eestist 1930. aastal USAsse. Et sellise perekonnanimega oli võimatu kusagile tööle kandideerida, muutis ta selle Snowdeniks.

Miks te just Võrru elama asusite ja siin kandideerite?

Edward Snowden: Siin on võimalik välja nuhkida ja teistele riikidele lekitada eriti magusaid riigisaladusi. Pole saladus, et just Kuperjanovi pataljoni staabis asuvad kõige täpsemad ja täiuslikumad mobilisatsioonikavad, koodid, šifrid, moonavarude asupaigad ning laoseis, kompromiteerivad fotod kaitseväe juhtidest koos armukestega jne.

Kas te kavatsete neid saladusi lekitada ükshaaval või hulgi?

Edward Snowden: Esialgse plaani kohaselt enam-vähem kõik korraga. Paberkandjad on koos ühes seifis ja ma lasin juba võtmest koopia teha. Elektrooniliste salvestustega saan lihtsamalt hakkama, see oli ka CIAs minu leivanumber. Ent esialgu tuleb muidugi ära oodata, millal mind linnapeaks kinnitatakse. Siis avaneb mul legaalne võimalus pataljoni territooriumile tutvumisvisiit teha.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD