Menu

.      

Antsla volikogu kandidaadid andsid vallarahvale aru

Pühapäeval toimunud Antsla volikogu kandidaatide arutelu tõi kohale saalitäie rahvast. Foto: Võrumaa TeatajaKOHTUMINE VALIJATEGA • Pühapäeval kogunesid Antsla kultuuri- ja spordikeskusesse omavalitsuse valimistel kandideerivad inimesed, et saalitäie rahva ees kahe tunni jooksul aru anda oma tulevaste ettevõtmiste kohta. Kohal olid Antsla vallas valimistel kandideerivate Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL), Reformierakonna, Keskerakonna ning valimisliidu Me Elame Siin esindajad. Puudusid valimisliidu Ühisjõud esindajad.

Esimene küsimus kandidaatidele puudutas valla heaks tehtut eelmise nelja aasta jooksul. Valimisliidu Me Elame Siin esindaja Kalev Joab ütles, et on valla ametnikuna organiseerinud ettevõtjate kokkusaamisi, andnud välja valla kalendri ja viinud läbi elanike rahulolu küsitluse. IRLi esindaja, praegune vallavolikogu esimees Kurmet Müürsepp ütles, et on suudetud ära hoida palju lollusi, näiteks päikseenergia kasutamine. Reformierakonna esindaja Jonatan Karjus ütles, et on loonud Tallinnas kolimisteenuste ettevõtte, kus töötab Antsla noormehi. Keskerakonna esindaja Eleri Siidra ütles, et on tegelenud põllumajandusega ja on ka aidanud sündinud lapse näol valla iivet tõsta.

Küsimusele, miks IRL ei sekkunud vallavalitsuse tegevusse, kui vallavanem volikogu tegevust ignoreeris, vastas vallavanema kandidaat Merike Prätz, et seaduse järgi ei peagi vallavanem volikogus kohal olema, piisab sellest, kui saata vallavalitsuse esindaja. Vallavanemale ei saanud umbusaldust avaldada, kuna selleks ei tulnud volikogus piisavalt hääli kokku.

20 PÄEVA ENIMLOETUD