Menu

.      

Võru tüdruk on modellikonkursi finalistide seas

Võru tüdruk Kairi Eliaser, kellest võib tulevikus saada modell. Foto: FACEBOOKMODELLIHAKATIS Esmaspäeval algas Kanal 2-s „Eesti tippmodelli” uus hooaeg. Saatest tuli välja, et sel aastal jõudis modellikonkursi finalistide hulka ka üks Võru tüdruk – Kairi Eliaser. Kes ta on, millega ta saates silma paistis ja mida enda kohta rääkis, sellest järgnevalt.

Sadade seast tosina hulka

Modellisaatesse soovisid pääseda sajad tüdrukud. 22aastane Kairi Eliaser valiti nende seast kõigepealt 40 õnneliku edasipääseja sekka. Ta oli paljudest teistest casting’ule minejatest rohkem valmistunud – saates näidati, et ta on enda jaoks vihikusse kirjutanud üht-teist paljude moemaailma brändide ja mõnede disainerite kohta. Enne casting’ule minekut heitis ta pilgu veelkord sellesse vihikusse. „Mul nutitelefoni ei ole,” sõnas ta, põhjendamaks, miks ta kõike vihikust vaatab.

Kui esimene casting kenasti läbitud, tuli uus casting – ka selle katsumusega sai Kairi kenasti hakkama, sest siis valiti ta juba 12 fi nalisti hulka. Igas järgmises saates langeb üks finalistidest saatest välja ja praegu pole veel teada, kui kaugele Kairi jõuab.

Esimeses saates, mil Kairile polnud veel stiilimuutust tehtud, eristus ta teistest fi nalistidest näiteks lühikeste juuste poolest. Ta pole ka väga pikk – elu24.ee andmetel on ta 166 cm pikkune.

Eluraskused

Kairi sai avasaates palju sõna. Kaamerasilm jõudis tema koju ja Kairi jõudis rääkida üht-teist oma elust. Näiteks ütles ta, et on pärit suurest perekonnast, sest tal on kolm õde ja kolm venda. Ta rääkis, et tema isa, kes aasta tagasi suri, oli joodik, kes oli vahel ka vägivaldne ja tuli Kairile kallale, nii et tüdruk saatis ta kinni istuma. Praegu kasvatab Kairi juba ise poega, nimelt on tal pisike pooleteistaastane pojake.

Üksikemast Kairi elab nigelates tingimustes – näiteks pole tema kodus boilerit ja sooja vett. Modellisaate fi nalistina sai ta aga elada enda sõnul häärberis, kus tema ruumi juurde kuulus ka duširuum. Lisaks oli maja ühel pool kaunis männimets ja teisel pool ilus liivarand. Kairi ei osta endale tavaliselt ka riideid – tuttavad annavad talle neid, kui neil endal riided väikseks jäävad.

Moemajja minnes oli Kairi tagasihoidlik – ta lasi kõigil teistel voodikoha ära valida ja võttis selle voodi, mis üle jäi. Modellikonkursi avasaatest selgus, et Kairi hakkab oma narivoodit jagama Tallinnast pärit 26aastase Alekseiga, kes tuli modellimaja elama tüdrukutele üllatuseks. Kairi oli aga sellega rahul, sest avasaates sõnas ta, et ongi üks normaalsem inimene toas, kui need kaks teist tüdrukut, kellega veel oma tuba peab jagama.

Kairi ütles saates, et käib vene keele kursustel ja otsib tööd. Elu24.ee-s on kirjas, et Kairi on loominguline, aga modellindusega pole ta varem kokku puutunud. Küll on ta aga tegelenud hobi korras näitlemisega. Talle meeldib ka maalimine ja joonistamine ning muusikat kuulata.

„Kairi ütleb alati otse, mis mõtleb. Inimeste juures häirib teda enim üksteisega mittearvestamine, lohakus, valelikkus ja lärmakus,” kirjutab elu24.ee. Veel on elu24.ee-s öeldud, et Kairi strateegiaks võistlusel läbilöömiseks on rahulik vaatlus, töö iseendaga ja siis äkkrünnak.

Mis juhtuks, kui Kairi võidaks?

Saates oodatakse modellidelt sisemist sära, isikupära, õppimishimu, potentsiaali jms. Kohtunikeks on näiteks tippfotograaf Toomas Volkmann, ajakirjanik ja turundusekspert Urmas Väljaots ning saatejuht Liisi Eesmaa, kes on üks Eesti tuntumaid moekunstnikke ja oma moeloomingut ka rahvusvahelisel areenil esitlenud. Eesmaa on saanud mitmeid auhindu, teeb koostööd erinevate moeajakirjadega ja ka stilistitööd.

Järgmises saates tuleb kohtunikel üks tüdruk modellisaatest välja hääletada. Loodetavasti pole selleks tüdrukuks Kairi. Kui Kairi peaks võitma, pole ta enam töötu, vaid saab modellilepingu modelliagentuuriga Elite Model Management, mis on tippu viinud näiteks Tyra Banksi, Naomi Campbelli, Heidi Klumi ja Cindy Crawfordi. Samuti saab Kairi võidu korral internetikaubamaja Halens reklaaminäoks, ajakirja Cosmopolitan esikaanele ning endale ja kaaslasele 5000 euro väärtuses preemiareisi Riosse Brasiiliasse. Saate eelmine ehk esimene hooaeg näitas, et „Eesti tippmodelli” konkursil tasub osaleda, kuna pooled tookordsetest fi nalistidest töötavad praegu kas Eesti või välismaa moelavadel.

Järgmine „Eesti tippmodelli” saade on eetris esmaspäeval kell 21.30.{jcomments lock}

20 PÄEVA ENIMLOETUD