Menu

.      

Linnavalitsus palkab nõunikuks Mati Kitsiku

Mati Kitsik. Foto: AIGAR NAGELUUS NÕUNIK • Läinud nädalal ametisse astunud uus Võru linnavalitsus palkab nõunikuks endise SEB Panga Lõuna regiooni juhi Mati Kitsiku, kellele hakkab maksma 2000 euro suurust kuupalka. „See vastab tõele,” kommenteeris uudist värske linnapea Anti Allas. „Kitsik asub tööle juba sellest nädalast.”

Küsimusele, millist nõu Kitsik linnavalitsusele andma hakkab, vastas Allas: „Üks oluline valdkond on linnavaradega seotud küsimused. Ta hakkab nõustama linnapead finantsküsimustes ja ettevõtluse arendamisega seotud küsimustes.”

Hetkel Allasel peale Kitsiku teisi nõunikke palgata ei ole kavas. „Ka Kitsik tuli tegelikult Ilmar Silla asemele, kes oli eelmise linnapea nõunik ja kellega ma lepingulise suhte lõpetasin,” rääkis ta. Ametipalk saab Kitsikul Allase sõnul olema 2000 eurot (bruto). „See on väiksem, kui Sillal oli,” kinnitas ta.

Saarman: „See on kelmus!”

Võru volikogu endine esimees Erki Saarman näeb Kitsiku nõunikukohta aga sootuks teises valguses. „Minu andmetel tehti see koht just Kitsikule,” kommenteeris ta. Saarmani arvates on uus linnavalitsus rahvale valetama hakanud, taganedes oma valimisaegsest lubadusest omakasupüüdlikkusele piir panna.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD