Menu

.      

Politsei tabas ööpäevaga 22 joobes sõidukijuhti

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: Aigar Nagel

Tabatud juhtidest ühel lasub narkouimas sõitmise kahtlus, ülejäänud 21 olid aga liiklusse siirdunud alkoholi tarvitamise tunnustega, teatas siseministeerium BNS-ile.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Neljas liiklusõnnetuses hukkus üks ja sai viga kuus inimest

Laupäeval juhtus neli tõsisemate tagajärgedega liiklusõnnetust, milles kaotas elu üks ja sai viga kuus inimest.

Päeva traagilisim õnnetus juhtus kella 15.30 ajal Harjumaal Saku vallas Tallinna-Rapla maantee 15. kilomeetril, kus 64-aastase mehe juhitud Ford Focus põrkas kokku vastu liikunud Audi A4 Avantiga, mille roolis oli 55-aastane mees, teatas siseministeerium BNS-ile. Fordi juht suri saadud vigastustesse sündmuskohal. Audi juht ja Audis kaasreisijana viibinud 46-aastane naine toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel.

Päeva esimene õnnetus juhtus 27 minutit pärast südaööd, kui Tallinnas Hobujaama ja Narva maantee ristmikul eiras 37-aastane mees teeandmiskohustust ja sõitis Volvo S60-ga ette peateel liikunud Opel Zafirale, mida juhtis 45-aastane mees. Kiirabi viis Volvos kaasreisijana viibinud 42-aastase mehe Ida-Tallinna keskhaiglasse. 

Teine õnnetus juhtus kella 11.50 ajal Viljandis Tallinna ja Rohelise tänava ristmikul, kus 77-aastane mees läks vales kohas üle tee ja sai löögi järelkärult, mis oli haakes parempööret sooritanud Volkswagen LT28 Kombi tüüpi mikrobussil. Kiirabi viis jalakäija Viljandi haiglasse. Mikrobussi juhtinud 32-aastane mees viga ei saanud.

Kolmas õnnetus juhtus kella 13.52 ajal Põlva vallas Adiste külas Kanepi–Leevaku maantee 27. kilomeetril, kus 21-aastane mees sõitis valesti valitud kiiruse tõttu Volkswagen Passatiga teelt välja kraavi. Külje ette keeranud auto tabas puud ning sõiduk rullus seejärel üle katuse. Hiljem pöördusid Põlva haiglasse kaks sõidukis viibinud kaasreisijat: 19-aastane ja 29-aastane mees. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel.

Jätkuvalt on kadunud kaks sõidukit: Põhja prefektuurist on ärandatud 2017. aasta valge Toyota RAV4 riikliku numbrimärgiga 601MRN ja Lõuna prefektuurist on ärandatud hall kaheteljeline Respo haagis numbriga 004YKS.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD