Menu

.      

VIDEO Kiriku purustatud aknaruudud vajavad klaasimist

  • Kirjutas Kalev Vilgats

Kas koba- või kurikäpa käest pääsenud ilutulestik lõhkus Katariina kirikul kuus aknaruutu. Foto: AIGAR NAGEL

Aastavahetuse ilutulestikumöllus purustatud Võru Katariina kiriku aknal vajavad kuus klaasruutu väljavahetamist.

Katariina koguduse õpetaja Andres Mäevere ütles Võrumaa Teataja pärimisele vastates, et pole politseile avaldust teinud, kuna pole suuremat lootust, et kahju tekitaja kätte võidakse saada.

Küll tahab ta teha muinsuskaitseametile ja Võru linnavalitsusele kirja purustatud kuue aknaruudu väljavahetamiseks. „Ega ma teagi, kas kuskil keegi klaasilõikuse teenust pakub. Mugavuse mõttes on mindud ju pakettakendele,” muretses õpetaja. Tema arvates ei pruugi klaasivahetus kujuneda kergeks, kuna omal ajal on aknaruudud ette pandud kitiga, mis on ajaga kuivanud kivikõvaks ja nõuab kannatlikku urgitsemist.

Siiski loodab Mäevere, et töö saab tehtud ning muinsuskaitse ei keela puitliistude kasutamist, seda enam, et osa aknaruute olevatki kinnitatud liistudega.

„Loodan, et inimesed on šokist üle saanud. Mulle endale oli see ka paras ehmatus,” meenutas õpetaja hetke, kui tulestik pühakoda tabas. Mäevere tänas õnne, et laeng trehvas akent, aga mitte inimesi keskväljakul, millega võinuks kaasneda vigastused: „Ikka parem, et nii läks,” ütles ta lepitavalt.

Inimene, kelle hooletusest vahejuhtum toimus, ei ole tegu tunnistanud, aga kui ta soovib, et uus aasta kulgeks viperusteta, siis võiks minna kirikusse, juhtunut kahetseda ja see heastada.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD