Menu

.      

Politsei tabas ööpäevaga 95 joobes sõidukijuhti

  • Kirjutas BNS

FOTO: Aigar Nagel

Politsei kõrvaldas möödunud ööpäeval juhtimiselt koguni 95 narko- või alkoholijoobe tunnustega sõidukijuhti.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.


Päevaga said liikluses vigastada viis inimest

Tallinnas ja mujal Harjumaal juhtus pühapäeval kolm rasket liiklusõnnetust, milles said kokku vigastada viis inimest. 

Esimene õnnetus juhtus kell 10.28 Tallinnas Punase ja Taevakivi tänava ristmikul, kus 49-aastane mees ei andnud sõiduautoga Ford Galaxy teed Toyota Rav4-le, mida juhtis 65-aastane mees. Sõidukite kokkupõrke tagajärjel said vigastada Toyotas kaasreisijatena viibinud 61-aastane naine ja 60-aastane naine, kes toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse. Samuti sai vigastada Toyotas kaasreisijana viibinud  80-aastane naine, kelle kiirabi viis Ida-Tallinna Keskhaiglasse. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel, teatas politsei- ja piirivalveamet BNS-ile. 

Teine õnnetus juhtus kell 11.44 Harjumaal Rae vallas Uuesalus Põdra teel, kus mootorrattast Honda VT1100C2 juhtinud 43-aastane mees kaotas tee ääres oleva lahtise killustiku tõttu sõiduki üle kontrolli ja sõitis paremale teelt välja. Mootorrattur toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kolmas õnnetus juhtus kell 18.01 Tallinnas Smuuli teel Liikuri tänav 46 maja juures, kus mootorrattast Kawasaki Z750  juhtinud 45-aastane mees kaotas parempööret teostades sõiduki üle kontrolli ja paiskus teele külili. Mootorrattur toimetati Ida-Tallinna Keskhaiglasse.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD