Menu

.      

Tulekahju Võrumaal nõudis inimelu

  • Kirjutas BNS

Tulekahju Võrumaal nõudis inimelu

Võrumaal Rõuge vallas Tursa külas nõudis ööl vastu pühapäeva puhkenud tulekahju 49-aastase mehe elu. 

Häirekeskus sai teate suitsu täis toast ning välja löönud elektrist 20 minutit pärast südaööd. Mõniste päästjad  jõudsid kohale kümne minutiga. Kuna oli infot, et hoones võib olla inimene, otsisid suitsusukeldujad esmalt teda ja leidsidki voodilt 49-aastase liikumispuudega mehe. Päästjad tõid kannatanu õue 35 minutit pärast südaööd, kuid tema elu enam päästa ei õnnestunud.

Majas oli küll olemas suitsuanduri koht, aga suitsuandurit ennast seal ei olnud. Esialgsetel andmetel võis tegu olla hooletu suitsetamisega voodis. Nii inimese hukkumise kui ka tulekahju täpsemad põhjused selgitab välja uurimine.

Lõuna-Eesti Postimehe teatel ei olnud põleng voodilt kaugemale levinud ning selle kustutamiseks piisas ühest veejoast. Lisaks Mõniste kahele päästemeeskonnale reageerisid väljakutsele ka kolleegid Valgast, kuid nemad saadeti poole tee pealt tagasi.

Päästeamet kordab jätkuvalt, et eluhoones peab olema töökorras suitsuandur, ja 2022. aasta algusest on kohustuslik vinguandur hoonetes, kus on tahkeküttel kolded.

"Kahetsusväärselt palju inimesi leiab oma otsa lahtise tulega hooletu ümberkäimise tõttu. Alkoholi tarvitamine, suitsetamine voodis ei sobi kokku ja see on eluohtlik," rõhutas Lõuna päästekeskus.

Sel aastal on tules elu jätnud juba 13 inimest.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD