Menu

.      

Valitsus kinnitas kümne ühendvalla moodustamise

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: ANDREI JAVNAŠAN Võrumaa Teataja

Valitsus kiitis neljapäeval heaks kümme ühinemisotsust, nende ühinemiste tulemusena tekkitavatest omavalitsustest on rahvaarvu poolest suurim Põlva vald.

Valitsus kinnitas neljapäevasel istungil Jõgeva, Järva, Kiviõli, Lääne-Nigula, Mustvee, Otepää, Põhja-Sakala, Põlva, Räpina ja Viru-Nigula valdade moodustamine, teatas BNS-ile valitsuse pressiesindaja.

"Haldusreformi protsess liigub plaanipäraselt. Kinnitame valitsuses jaanuarikuu jooksul kõik vabatahtlikud ühinemised ning järgmise sammuna teeme ühinemisettepanekud nendele omavalitsustele, kes kriteeriumi ei täida," ütles riigihalduse minister Mihhail Korb.

Neljapäeval kinnitatud omavalitsustest kõige suurema elanike arvuga on Põlva vald, kus elab 14 405 elanikku. Omavalitsuste soovitusliku suuruse, milleks on 11 000 elanikku, ületab ka Jõgeva. Kõikides ühinevates omavalitsustes elab rohkem kui 5000 elanikku.

Neljapäeval kinnitatud ühinemiste tulemusel väheneb omavalitsuste koguarv Eestis 29 võrra ning alles jääb 107 omavalitsust: kokku 90 valda ja 17 linna.

LOE VEEL

PÕLVA UUDISED