Menu

.      

Terviseamet sulgeb Põlvamaa esinduse

  • Kirjutas BNS

Riigi tühjavõitu Räpina keskkonnamaja jääb 1. augustist veelgi tühjemaks, sest terviseametil on plaan sulgeda Lõuna regionaalosakonna Põlvamaa esindus.

Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luha selgitusel lahkub terviseameti töösse 45 aastat panustanud Põlvamaa esinduse inspektor Krista Tölp just sellel kuupäeval vanaduspuhkusele. «Täname teda selle töö eest. Ma väga hindan tema panust,» rõhutas juht.

Kontori asukoht Räpinas ei ole Luha tõdemusel geograafiliselt kõige otstarbekam, mistõttu kliente ei piisa. «Sageli on kliendid Tartu kontorilegi lähemal. Mõned Põlvamaa perearstid said vaktsiinid juba varem Võrumaa esindusest, ka järelevalvet tegi sealne inspektor. Keskkonnatervise valdkonda katab meil jälle Tartu.»

«Kui saamegi Räpinast kliendid teenindatud, vaevab meid kogu Eestis probleem, kuidas leida Krista-sugusele töötajale väärilist järeltulijat. Maapiirkonnas on raske leida vastava väljaõppe ja vajaliku kogemusega tööjõudu,» lisas Luht.

Ühe inimesega töötaval esindusel on tema sõnutsi keeruline tagada teenuse järjepidevat kättesaamist. «Kui see ainus inimene on puhkusel või haige, ei ole teenuse osutamine tagatud. See ei tähenda, et sulgeme kõik ühe inimesega esindused: iga kontori plussid ja miinused tuleb alati enne otsuse tegemist põhjalikult üle vaadata.»

Pärast struktuurimuudatust võtab Põlvamaa teenindamise üle valdavalt Võrumaa esindus, kus plaanitakse töökoormuse kasvu tõttu luua täiendav töökoht.

LOE VEEL

PÕLVA UUDISED