Menu

.      

Paet: uues valitsuses on otsustavatel ministrikohtadel euroskeptikud

  • Kirjutas BNS

Urmas Paet FOTO: Urmas Paet Facebook

Euroopa Parlamendi saadik Urmas Paet toob loodava valitsuskoalitsiooni juures välja asjaolu, et Euroopa Liidu ja Euroopa Komisjoni suhtes olulistel kohtadel hakkavad olema euroskeptilised EKRE ministrid.

"Keskerakonna, EKRE ja Isamaa sündiva valitsuse osas hinnangute andmisel on jäänud tagaplaanile see, et kõige intensiivsemalt Euroopa Liidu teiste riikide ja Euroopa Komisjoniga suhtlema pidavaid ministeeriume hakkavad juhtima EL-i suhtes skeptilisest EKRE-st pärit ministrid, kellest osadel napib poliitilist kogemust," teatas Paet BNS-ile.

"Nimelt saavad lähiajal hoo sisse läbirääkimised EL-i uue eelarveraamistiku osas aastateks 2021–2027 ning need mõjutavad otseselt ka Eestit. Suur roll on siin tulevasel rahandusministril, kes suhtub paraku kehvasti Eesti enda rahandusministeeriumi prognoosidesse, aga ka põllumajandus- ja keskkonnaministril," selgitas Paet ning lisas, et ka siseminister peab tegema tihedat koostööd oma EL-i kolleegidega.

"Sama kehtib loomulikult ka väliskaubandusministri kohta, sest näiteks vabakaubanduslepingud on Euroopa Liidu ühispädevuses," märgib Paet. "Niisiis EKRE kätte on Keskerakond ja Isamaa usaldanud suure osa Eesti ja ülejäänud EL-i sisulisest koostööst ning läbirääkimistest Eesti osa üle tulevases EL-i eelarves."

"Seega vastutus on suur ning valed sammud võivad Eestile ka rahaliselt kalliks minna," nendib Paet. "Igatahes ei tohi igapäevast koostööd ja suhtlemisvõimekust teiste EL-i riikidega ning Euroopa Komisjoniga alahinnata. Alustuseks peaks tulevane rahandusminister hakkama aga tõsiselt võtma rahandusministeeriumi tööd ja kompetentsi."

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD