Menu

.      

Kohus mõistis Goršanovilt Luige kasuks välja 6395 eurot

Võru ettevõtja, Pommionuna tuntud Jüri Luik.KOHTUOTSUS • Kohus mõistis 3. veebruaril tehtud otsusega Võru ettevõtjalt Gert Goršanovilt teise ettevõtja Jüri Luige kasuks välja 6395 eurot heliseadmete eest, mille eest Goršanov oli Luigele maksmata jätnud. Lisaks sellele mõistis Tartu maakohus Goršanovilt välja Luige kohtumenetluse kulud summas 375 eurot.

Kohus tugines oma otsuses Luige ja Goršanovi vahel tunamullu sõlmitud suulisele kokkuleppele, mida pooled ei vaidlustanud. Samuti ei olnud pooltel lahkarvamusi, et helitehnika oli Goršanovile üle antud. Vaidlus oli selle üle, kas Goršanov tasus Luigele kogu summa või osa sellest. Goršanovi poolt kohtusse kutsutud tunnistajad ei suutnud veenvalt tõestada, et kogu raha oli Luigele ikka üle antud. Kohtus jäi peale Luige ütlus, et ta oli helitehnika eest 2000 eurot kätte saanud, aga suurem summa, ligi 6000 eurot jäi saamata.

Goršanov ütles kohtus, et on tasunud ühe osa helitehnika eest 2000 ja teise eest 4000 eurot. Raha oli ta saanud oma endiselt elukaaslaselt korteri müügist ja andnud selle isiklikult Jüri Luigele üle, nagu Luik oli soovinud.

Luik ütles, et esimese osa helitehnika oli mõeldud Võrus asuva Chicago baari jaoks, teise osa helitehnikat andis Luik rendile Boschwech-
teri baaris toimuva peo tarbeks. Pärast pidu oli Goršanov helitehnika ära viinud ja jätnud raha maksmata. „Helitehnika teise osa eest pole laekunud ühtegi eurot,” märkis Luik kohtus.

Müüdud helitehnika kuulus ametlikult Luige abikaasale Annele, keda Luik kohtus esindas.

Kohtumenetluse kulud sisaldasid endas maksekäsu kiirmenetluse riigilõivu 191,85 eurot ja hagimenetluse lõivu 183,15 eurot, kokku 375 eurot.

Nii Luik kui ka Goršanov on kaasa löönud poliitikas. Mõlemad mehed kandideerisid viimastel kohalikel valimistel läinud aasta sügisel Võru linnavolikokku, Luik üksikkandidaadina ja Goršanov Keskerakonna nimekirjas. Praeguseks on Goršanov Keskerakonnast välja astunud.{jcomments lock}

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD