Menu

.      

Ubinakandjate nudija Mikk Rauba soovitab lõikusega jaanipäevani oodata

  • Kirjutas Sten Sang

Aiandusharidusega õunapuudelõikaja Mikk Rauba nendib, et huvilisi on rohkem, kui neid ära teenindada jõuab. Foto: AIGAR NAGEL

Võrus sündinud Mikk Rauba praeguseks elukohaks on Põlva, kuid siitkandi viljapuud ja marjapõõsad koos Värskas asuva kodutaluga kutsuvad teda tihti meile külla. Rauba lõpetas kaheksa aastat tagasi Räpina aianduskooli, et seal end maastikujunduse vallas harida. Praegu on ta nii käe kui ka mootorsae andnud Lõuna-Eesti õunapuude hooldamisele ning aias hullavate kahjurite tõrjele.

Unistus maastikuehitusest

Mikk Raubal on ette näidata 36 eluaastat, vestluse ajal mainib ta korra muheledes, et „on vanaks jäänud”. Seda eelkõige taas kooli astumise osas, sest Eesti maaülikoolist õnnestuks huvipakkuva maastikuehituse kohta veel põhjalikumaid teadmisi ammutada. Veebiavarused paljastavad, et maastikuehitaja töötab välitingimustes ja avalikus ruumis. Tema töö eeldab head visuaalset mälu, proportsiooni- ja värvitaju ning ruumilist kujutlusvõimet. Oluline on ka analüüsioskus ning koostöö- ja suhtlemisvalmidus. Peale selle on ühel atsakal maastikuehitajal vaja head tervist, füüsilist vastupidavust, pinge- ja keskkonnataluvust ning masinate ja seadmete kasutamise oskust.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD