Menu

.      

Võru esindusmeene konkursi võitis kama-karp

Esindusmeene konkursi võitnud kama-karp „Kimmas Kamakas”. Foto: Võrumaa TeatajaTurismimeene osas oli edukaim Teppo lõõtsa motiiv. Foto: Võrumaa TeatajaViimased kuu aega väldanud Võru esindusmeene konkursi võitis Urvaste kama-karp „Kimmas Kamakas” koos lusikate ja lahtriga keefiri- või jogurtipudeli tarbeks, mille autor on käsitöötooteid valmistava Võru ettevõtte OÜ Sujur juht Ahti Parijõgi.


„Kimmas Kamakas” valiti ühtlasi publiku lemmikuks. Teise koha sai esindusmeene osas Pikakannu kooli loodud Võrumaa kinkepakend „Suitsusaun” ja kolmanda koha Marika Sepa loodud märkmik Lauluisa raamatu teemal.


Turistimeene konkursi võitis Marika Sepa loodud Teppo lõõtsa motiiv, teise koha Pikakannu kooli valmistatud Võrumaa käkid ja kolmanda koha Olev Russi valmistatud papa Kreutzwaldi sulg. Turistimeene publiku lemmik oli nööp „Haanimehe Nöps”, autor Aivar Rumvolt.


Eripreemiad said Ahti Parijõe mäng „Kullaketrajad” ja Viljar Repi puidust pusle „Võrumaa”. MTÜ Näputüüseltsi eripreemiad said sulgur kohvi või tee pakile (autor MTÜ Vana-Antsla Noored), Uma Suka ehk sokkidest võtmehoidjad (Piia Suvi) ning Pikakannu kooli kingipakend. MTÜ Võru Folkloorifestivali eripreemia sai Teppo motiiv (Marika Sepp).


„Kimmas Kamakas” on Eesti rahvustoidu stardikomplekt algajaile ja edasijõudnuile, kus läbipaistva kaanega lepapuust karbis on pakk Urvaste mahekama, kaks Peeter Reemanni sepikojas hõõguvast rauast välja raiutud lusikat ja kaks Annika Kõrvoja valmistatud savikaussi. Karbi vasakpoolses osas on lahter, milles asub kunstnik Epp Margna kujundatud kartongist prisma. Viimasel on võru-, eesti-, saksa- ja ingliskeelne kama valmistamise õpetus ning soovitus osta prisma asemele enda maitsele vastav Valio jogurt. „Kimma Kamaka” tagaküljel on võrukeelne luuletus, mis annab teada kus ja kuidas kamakas on valminud ning kama valmistamise õpetus.


Võrumaa omanäolise meene konkursile „Uma Meelüs” laekus 28 erinevat esindusmeenet ja 52 turistimeenet, mille seast valis maakonna meene konkursi žürii välja mõlemas kategoorias kolm parimat ning andis täiendavalt kaks eripreemiat. Samuti selgitati välja rahva lemmik kummaski kategoorias. Täiendavalt liitusid konkursi autasustamise protsessiga MTÜ Võru Folkloorifestival ja MTÜ Näputüüselts, kes andsid oma eripreemiad.


Konkursi esindusmeene pidi olema esinduslik ja soovitavalt pakendatud, kandma Võrumaaga seotud teemat, legendi või mustrit ning väljamüügihinnaga kuni 30 eurot. Konkursi turistimeene on lihtsalt kaasa ostetav asi ja mahub taskusse, kannab Võrumaaga seotud teemat, legendi või mustrit ja on väljamüügihinnaga kuni kümme eurot.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD