Menu

.      

Prokuratuur lõpetas Kagukeskuse suurvarguse kriminaalmenetluse

Pildil on näha kaetud koht Võru Kagukeskuse seinas, mille kaudu käisid vargad tehnikapoe laos sees.   Foto: Võrumaa TeatajaLAHENDAMATA JUHTUM • Prokuratuur lõpetas info puudumise tõttu möödunud sügisel Kagukeskuse tehnikapoes toimunud suurvargusega seotud kriminaalmenetluse.

„Alustatud kriminaalmenetluse raames on uurijad teinud erinevaid menetlustoiminguid ja kogunud informatsiooni, kuid see ei viinud kuriteo toimepanejani,” selgitas asja prokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina. Sel põhjusel on kriminaalmenetlus hetkel lõpetatud. Uute asjaolude ilmnemisel menetlus uuendatakse, ütles Kostina.

Võrumaa Teataja kirjutas septembri lõpus, kuidas seni tabamata vargad viisid Võru Kagukeskuses asuva tehnikapoe laost ööl vastu 20. septembrit kaupa ligi 10 000 euro eest. Politsei, kes asus juhtumit uurima, teatas, et ajavahemikul 19.–20. september murti sisse Võru linnas Kooli tänaval asuvasse kaubanduskeskusesse ja varastati erinevaid telereid. Kahju on umbes 10 000 eurot.

Võib arvata, et vargad valmistusid põhjalikult ette, sest nad olid osavalt teinud seina sisse täpselt sellise umbes meetrikõrguse augu, et telerikarp läbi mahuks. Auku kattis reklaamplakat, mis praeguseks on eemaldatud, aga mis võis varjata auku seina sees juba varem. Samas kõrval käisid tee-ehitustööd, nii et liiklus sel lõigul Kooli tänaval oli vahepeal suletud.

Vargad pidid ka kaupluse sisemust põhjalikult tundma, teadma lao asukohta ning kauba asetust, sest kõigist signalisatsiooni- ja turvaseadmetest suudeti mööda hiilida.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD