Menu

.      

Setomaa Valdade Liit tähistas 20. aastapäeva ja tunnustas tublimaid

Hetk reede õhtul Misso rahvamajas toimunud Setomaa Valdade Liidu 20. aastapäeva tähistamiselt. Pildil on Petserimaa Radaja küla muuseumi rajaja Tatjana Ogarjova tutvustamas kaasa võetud kingitust, tagasihoidlikku loodusmaali. Tema taga seisab Setomaa Valdade Liidu juhatuse esimees Margus Timmo. Pildil vasakul laua peal on mulkide toodud kingitus – padi.    Foto: Võrumaa Teataja

AASTAPÄEVAÜRITUS • Setomaa Valdade Liit, mis hõlmab endas Meremäe, Misso, Mikitamäe ja Värska valdu, tähistas reede õhtul Misso rahvamajas 20. aastapäeva. Ühtlasi tunnustati möödunud aasta tublimaid seto asja ajajaid.

Õhtut juhatas ja alustuseks kõneles valdade liidu juhatuse esimees Margus Timmo, kes alustuseks süütas kaks küünalt, ühe läinud aastal manalateele lahkunud ja teise Setomaal sündinud inimestele. Möödunud aastal lahkus siit ilmast 73 ja sündis 25 Setomaa elanikku.

Margus Timmo tutvustas muu hulgas Setomaa visiooni aastani 2020. Visioon näeb lisaks turismipiirkonna ja ettevõtluse arendamisele ning pärandkultuuri säilitamisele ühtlasi ette ühise Setomaa valla loomise. Timmo väitel on Setomaa hästi nähtaval ja võitnud usalduse kui põnev paik Euroopa Liidu idapiiri ääres. Timmo väitel on elanike numbrid Setomaal küll kurvad, aga tulevik paistab helge. Ta ütles, et tal on tunne, et järjest enam seto rahvast elab mitte hirmus, vaid armastuses. „Elu on nii ilus, kui ilusaks me tema usume,” lisas Timmo.

20 PÄEVA ENIMLOETUD