Menu

.      

VIDEO Aastavahetusel seati Võru Keskväljakul ilutulestiku kasutamisel ohtu sadu inimesi

  • Kirjutas Lugeja video

VIDEO Aastavahetusel seati Võru Keskväljakul ilutulestiku kasutamisel ohtu sadu inimesi

Lugeja video


Päästeamet teatas aastavahetuse operatiivsündmuste ülevaates, et ilutulestiku hooletu kasutamise tõttu sai viga kolm inimest, samuti tuli päästjatel kiirustada väljakutsetele, mille tingisid põlema süttinud ilutulestikupakettide jäänused.

Esialgsetel andmetel sai Raplamaal Kohilas ilutulestiku hooletu kasutamise tõttu öösel viga 10-aastane laps. Samal põhjusel sai vigastada veel üks noormees Rakveres ja teine Suure-Jaanis.

Valgamaal Tõrvas süütas rakett kortermaja soojustuse, mille kiirelt reageerinud elanik oma kustutiga kustutas. 

Pühajärvel käisid päästjad 26 minutit pärast südaööd kustutamas hotelli lähedal puitplangu ääres põlevaid ilutulestikupaketi jäänuseid.

45 minutit pärast südaööd sai häirekeskus teate, et Tõrvas Ehitajate tänaval süütas rakett maapinna lähedalt kortermaja soojustuse. Elanik summutas põlengu oma käsikustutiga. Kohale saabunud päästjad kontrollisid edasist  tuleohutust.

Kell 1.02 käisid päästjad Tartu kesklinnas Vabaduse puiesteel kustutamas ilutulestikupaketi jäänuseid.

Vana-aastaõhtul tuli kustutamas käia kahte ja uusaastaööl veel kahte elumajapõlengut. Neist rängimate tagajärgedega oli Pärnu-Jaagupi tulekahju, millest sai häirekeskus teate laupäeval kell 19.17. Kolme minutiga kohale jõudnud Pärnu-Jaagupi päästekomando kinnitas, et eramaja põleb lahtise leegiga. Kohe alustati kustutustööde ja suitsusukeldumisega, et otsida kannatanuid. Otsingute käigus leiti majast hukkunud eakas naine. Kustutustööde ajal suitsuanduri signaali päästjad ei kuulnud. Tulekahju lokaliseeriti kell 20.14 ning kustutati lõplikult kell 22.37.

Lõppenud aastal kaotas tulekahjudes elu kokku 49 inimest. Aasta varem oli hukkunuid kümmekonna inimese võrra vähem. Positiivsem number on eluhoonete tulekahjude üldarv, mis näitab püsivat langustrendi. Lõppenud aastal käisid päästjad kustutamas 546 eluhoonepõlengut, aasta varem oli põlenguid 584.

VAATA VEEL GALERIISI