Menu

.      

Lihula tankla tulistamises sai kaks inimest surma ja kolm viga

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Lääne prefekti Kaido Kõplase sõnul tabasid korrakaitsjad laupäeva õhtul Lihulas mitut inimest tulistanud kurjategija pärast mitmeid tulevahetusi, mille käigus sai kuulitabamuse ka üks politseinik, kuid kes vigastada ei saanud. 

Sündmused said alguse laupäeva õhtul kella 21.40 paiku, kui politseile tuli väljakutse, et Lihula tanklas rammis sõiduauto kaht autot ja maja seina ning juht lahkus sündmuskohalt. Teadaolevalt ei väljunud kahtlusalune tanklas oma Subarust, samuti puudub teave, et ta oleks tanklas kellegagi sõnavahetusse astunud. 

Kümmekond minutit hiljem tuli politseile teade, et põgenejale sõidab järele mootorrattur, kes nägi õnnetust peal. Sellest hetkest veel kümmekond minutit hiljem saabus teade, et on kuulda laske, rääkis Kõplas.  

Kohapeal selgus, et tulistati viit inimest. Üks täiskasvanu hukkus sündmuskohal ja teine suri kiirabiautos. Haavata sai veel üks täiskasvanud inimene ja kolme- ning viie-aastane laps. Haiglas viibivate laste seisund on raske, kuid stabiilne, viga saanud täiskasvanu on lubatud kodusele ravile. Üks hukkunu oli kahtlusalusele järele sõitnud mootorrattur, teised ohvrid olid juhuslikult sündmuskohale sattunud autos, kus viibis noor perekond - naine, mees ja kaks last.  

Ühtlasi hakkas politsei saama infot, et Lihulas liigub ringi relvastatud inimene. Sündmusele reageeris üle 50 korrakaitsja ning politsei tuvastas peagi kahtlusaluse, kes avas ka korrakaitsjate suunas tule. Tulevahetuse käigus sai üks politseinik kiivri pihta tabamuse, kuid vigastada ta ei saanud. Ka kahtlusalune, kelle korrakaitsjad kinni pidasid, pääses tulevahetusest vigastusteta. 

Lääne ringkonnaprokuratuuri juhtivprokuröri Kristine Tamme sõnul on kahtlustatav 32-aastane mees, kes on küll varem olnud seadusega pahuksis, kuid kehtivaid karistusi tal praegu pole. Tal oli relvaluba ning tema juurest saadi kätte mitmeid tulirelvi. "Esialgsetel andmetel oli kahtlustatav tarvitanud alkoholi, kuid kas veel midagi, selgub menetluse käigus," ütles Tamm, lisades, et kahtlustatav on olnud tegev meditsiinivaldkonnas. 

Kahtlustatava suvekodu asub kuriteopaiga lähedal, kuid muidu on ta tegev Tallinnas. 

"Palju täpselt laske oli, jääb ilmselt teadmata, sest metsas oli mitmed tulevahetusi," rääkis Kõplas. Küll aga on praegu tõendeid selle kohta, et kahtlusalune tulistas veel üht möödunud autot. "Kahtlustatava tabamise käigus toimus mitmeid tulevahetusi."

Prefekt lisas, et info selle kohta, et kahtlusalune on kaitseliitlane, vajab kontrollimist. "Teada on, et ta on olnud seotud Kaitseliiduga," ütles Kõplas. Ta lisas, et mehel oli relvade käsitsemise oskus olemas.

Kõplas lisas, et kahtlusaluselt pole veel ütluseid võetud, mistõttu pole võimalik ka anda esmaseid kommentaare tema teo motiivide kohta.   

20 PÄEVA ENIMLOETUD