UUDISED

Meiela Liiva tänava kodu pidas kauaoodatud avamispidu

Vasakul MTÜ Toetuskeskus Meiela tegevjuht Tatiana Panichkina koos Meiela perega, paremal Võru linnavolikogu esimees Ülo Tulik õnnesoove edastamas. Foto: AIGAR NAGEL

MTÜ Toetuskeskus Meiela sai uhiuue Liiva tänava maja valmis juba möödunud aasta detsembrikuus.

Esimesed elanikud kolisid majja 13. jaanuaril. Päris ametlik avamispidu oli aga siiani pidamata, sest talvel ja kevadel ei lubanud koroonaviirusest tingitud piirangud üritusi korraldada ning nii otsustatigi, et ametlik avamispidu lükatakse augustikuu teise poolde, ajale mil Võru linn peab sünnipäeva. Üle poole aasta kasutuses olnud ruumid on küll uued, kuid elanikud ja personal on kenasti sisse elanud ning käesoleval suvel võõrustati ka peaminister Kaja Kallast.

Armastuse ja hea tujuga küpsetatud leib sobib pühadelauale laitmatult

Ruta Kostabi küpsetab leiba enamasti kolmel korral nädalas ja  teeb seda alati rõõmuga. Ligi 30 erinevat sorti leiba- saia on leivameistri  koduköögi ahjust paari aasta jooksul läbi käinud. Foto: AIGAR NAGEL

Leib on eestlaste toidulaual olnud au sees juba ammustest aegadest. Ka tänapäeval ei puudu enamiku pühadelaualt leivapäts. Isetehtud leib on aga hoopis teise väärtusega kui kauplustest leitav masstoodang. Eriti veel sellisel juhul, kui leib on küpsetatud alati armastuse ja hea tujuga.

Leib kui toit omaette

Järveres küpsetatud Ruta Kostabi leiba jagub talle endale, tema lastele ja lastelastele ning jääb üle ka teistele soovijatele. „Olen suur leiva austaja ja armastaja. Küpsetamispäevi on mul hetkel nädalas kolm, aga kui leivapäeva ei ole, siis tunnen kohe, et midagi oleks nagu puudu,” muigab leivameister Ruta Kostabi, kes sai esmaseks leivateoks juhendi ning seletuse tuttavate käest.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD