Menu

Pehmed või kõvad madratsid – kummad on tegelikult paremad?

  • Kirjutas Sisuturundus

Korralikuks puhkamiseks vajab inimene head kehaasendit ja madratsid mängivad siin olulist rolli. Kui sinu magamisasemega on midagi valesti, võivad kergesti kimbutada selja-, liigese- või kaelavalud. Väga sageli on kaebuste põhjuseks voodi, mis on liiga kõva, pehme või hoopiski lohku vajunud. Seega, kui magamistuppa on tarvis soetada uus mööbel, siis tasuks üle vaadata ka madrats.

Tihti arvatakse, et kõvem madrats on seljale alati parem. Tegelikult on asjatundjad leidnud, et selle kohta ei saa üldist ja konkreetset soovitust anda, sest igaüks on niivõrd erinev. Voodimadratseid leidub poodides laias valikus ja iga inimene peaks leidma nende hulgast enda jaoks mugavaima.

Õige tunned ära

Uue madratsi valikul tasub mõelda näiteks sellele, milline on sinu praegune madrats, millel iga öö magad. Kas see on:

paraja tugevusega, kuid vananenud;

liiga kõva;

liiga pehme;

täpselt õige ja mugav.

On üsna tõenäoline, et sa tunnetad vaistlikult hästi ära, mis sulle kõige paremini sobib.

Mõnikord võib isegi unehäirete põhjus peituda vale tugevusega küljealuses. Madratsid on tugevuselt väga erinevad ja võid avastada, et magad näiteks hotellis või külas olles paremini kui kodus. Sel juhul tasub analüüsida, mis täpselt võõrsil parem tundus. Kas vajad rohkem pehmust? Või vastupidi – toekamat küljealust? Võib-olla aitaks isegi õigest kattemadratsist?

Soovitused ja nipid

Kui koos magavate inimeste kehakaalude vahe on küllaltki suur, siis võib ühes voodis viibimine olla ebamugav. Seepärast oleks mõttekam soetada kaks eraldi madratsit ja katta need näiteks suure kattemadratsiga.

Pikka kasvu inimesel peaks olema jäigem voodi, et keha oleks võimalikult hästi toetatud.

Madratsi pehmusaste on küllaltki individuaalne, sest palju sõltub sellest, milline on magaja kehakaal.

Õlad ja puusad võiksid vajuda kergelt madratsi sisse nõnda, et lülisammas oleks külili olles sirges asendis.

Madrats peab kohanduma kehaga, mitte vastupidi – keha madratsiga!

Kas tunned, et õige asendi leidmine ja uinumine on üha keerulisem? On tõenäoline, et madrats tuleks välja vahetada – õige tugevusega küljealune toob magusa une. Leia sobiv madrats, mööbel ja tekstiil K-rauta poest!

Sisuturundus

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD