Menu

Värviline mööbel ja interjöör mõjutab meie enesetunnet ja tuju

  • Kirjutas Sisuturundus

Foto: Unsplash.com

Kuigi me sellele tihti ei mõtle, mõjutavad erinevad värvid meie enesetunnet ja tuju väga palju. Sellele tasub mõelda kodu kujundades ja sinna esemeid valides. Kodu on koht, kus veedame palju aega, laeme akusid ja saame energiat, et uuele päevale hea tundega vastu minna. Kujundades oma kodu sobilikes toonides kauniks koosluseks, mõjutame nii enda kui teiste pereliikmete tuju ja enesetunnet positiivses suunas.

Kõik ei ole sündinud sisekujundajateks ja trendid muutuvad kiiresti, kerge on eksida toonide kokku sobitamisel. Oleme teinud selle väljakutse lihtsamaks ja pannud kokku universaalsed nipid, kuidas kujundada kauneid koosluseid.

Esmalt võta fotoaparaat või mobiiltelefon ja pildista erinevaid tube.

Fotosid vaadates tekib tubadest parem ülevaade, kui ruumis viibides ja koheselt on näha, millised toa osad vajaksid rõhutamist ja millised varju jäävad. Enne värvide valimist tuleks veel võtta veidi aega ja jälgida päikesevalguse jaotumist tubade lõikes – millises toas tõuseb päike ja millises loojub. Kas tuba on keskmisest valgem või hämaram? Kui tuba on suur, võib kaaluda tumedate toonide kasutamist ja väikseid ruume aitavad heledad toonid optiliselt suuremaks muuta.

Kuidas tuua kiiresti oma koju rohkem värve?

Aseta lauale või kummutile värsked lilled, lao seljakuti värvilised raamatukaaned, vaheta välja olemasolevad lambivarjud, soeta paar uut erksat padjakatet või pleedi. Samuti saab kodu värvigammat hõlpsasti muuta kardinate ja vaipade väljavahetamisega. Värskust lisab erksavärviline mööbel, näiteks diivan või kummut.

Foto: Unsplash.com

Asudes tubade värvivalikute juurde, pea meeles:

Heledad toonid teevad toa avaramaks, lisavad valgust ja otsekui õhku. Tumedamad toonid aga muudavad toa soojemaks ja hubasemaks. Punane värv toob hetkega põnevust, tõstab vererõhku ja adrenaliini. See aitab näiteks elutoas külalistel kergemini sotsialiseeruda. Kollane on soojuse värv, mis muudab kitsamad ruumid suuremaks. Sinine on punase vastandvärv ja vastupidi alandab vererõhku ning mõjub rahustavalt. Roheline värv aitab alandada stressi ja muudab toa hubaseks. Kõikide nende eriliste toonide esiletoomiseks on soovitav lisada valget, musta, halli ja pruuni.

Olenemata, kas otsite oma koju uut värvilist mööblit või toone, leiate sobiva K-rauta.ee kaupluse suurest valikust.

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD