Menu

Jalgratas kevadeks valmis

  • Kirjutas Sisuturundus

Foto: Unsplash

Kas ootad juba pikisilmi kevadet, et istuda taas ratta selga ja tõmmata kopsud täis mõnusat sooja õhku, lastes päikesel oma pead paitada? Ilmselt on sinu jalgratas terve talve seda sama oodanud, kogunud tolmu ja seisnud liikumatult. Veel enne kui võtad ette esimesed uljad ringid, tuletame meelde, et ohutu liiklemine on väga tähtis ja jalgratas vajab ettevalmistusi uueks hooajaks.

Puhasta oma jalgratas

Kasutades üldpuhastusvahendit, eemalda kõik mustus, sodi ja tolm. Puhasta kõik jalgratta osad alates raamist ja lõpetades pedaalidega. Lisaks üldpuhastusvahendile on abiks ka paar vanemat puhastuslappi ja hambahari, et pääseda kõige kitsamatesse vahedesse.

Kontrolli pidureid

Suure kiirusega mäest alla sõites ei soovi sa kindlasti avastada, et pidurid on kulunud või sootuks - ei tööta! Pidurite seisukorra kontrollimine on ohutuse seisukohast väga tähtis. Kontrolli pidurite patju, kas need on ühtlaselt kulunud. Kas pidurit vajutades haakuvad need tugevalt vastu ratast. Võta abiks taskulamp ja uuri pidureid lähemalt. Kui pidureid on vajalik sättida, saad seda teha väikese kruvikeerajaga, aga kui ülesanne on sinu jaoks liiga keeruline, tuleb jalgratas viia remonditöökotta.

Foto: Unsplash

Kas rattad ja rehvid on töökorras

Esiteks puhasta rattad, kasutades alkoholi. Uuri lähemalt, kas näed  vigastusi, suuri kriime või pragusid. Katsu rehve, pumpa need uuesti täis. Kontrolli, et rehvid poleks ebaühtlaselt kulunud, kui märkad ka väikest kahjustust, on parem rehvid enne uuesti sõitma asumist välja vahetada.

Pedaalid, kett ja käiguvahetaja

Need on osad, mis on pidevalt liikumises ja võivad olla kulunud. Kasuta jalgratta hoidjat või kutsu appi sõber ja kontrolli, et pedaalid liigutavad korralikult ketti edasi. Kas kett liigub sujuvalt, see ei ragise ja sellest pole tükke puudu? Vaheta käike ja kontrolli, kas need töötavad.

Kui oled kõik need etapid läbi käinud ja jalgratas on töökorras, on jäänud vaid õlitamine. Käi üle kõik liikuvad osad ja eemalda üleliigne õli kuiva lapiga.

Kui sinu vana jalgratas on juba liiga kulunud, leiad suure valiku erinevaid mudeleid K-Rauta.ee valikust.

Sisuturundus

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD