Missugust materjali aiamööbli soetamisel eelistada?

Foto: Shutterstock.com

Õige aiamööbli valimisel saab määravaks korralik eeltöö. Märksõnadeks on kindlasti ilmastikukindlus, hoiustamisvõimalused ja kasutajamugavus. Kuna erinevaid materjale on palju, siis tuleb lähtuda eelkõige isiklikest vajadustest. 1a annab võimalikest headest valikutest lühikese ülevaate, uuri lähemalt!

Kvaliteetne aiamööbel on mugav, kestab aastaid ning elab üle ka kõige karmimad ilmastikutingimused.

Ajatu ja vastupidav tiikpuu

Tiikpuu on üks parimaid materjale aiamööbli valmistamiseks. Seda iseloomustavad ilmastikukindlus, vastupidavus ning kaunis viimistlus. Tiikpuust mööbel võib kesta kuni 50 aastat, seejuures ei ole seda tingimata vajalik talvel soojas hoiustada. Antud materjalist suvemööbel ei ole küll nii kerge, kui alumiinium, kuid vastupidavus kaalub selle üles.

Küll aga tasub enne tiikpuust mööbli soetamist uurida selle hooldamise kohta. Puidust mööbel vajab intensiivset hooldust, et see säilitaks oma uueväärse välimuse ja vastupidavuse.

Alumiinium hiilgab oma kergusega

Foto: Shutterstock.com

Alumiiniumist suvemööbel on kerge ja vastupidav. Samuti ei vaja alumiiniumist aiamööbel erilist hooldust ning ka hinnatase on teiste materjalidega võrreldes soodsam. Kuna alumiinium on väga kerge, siis ei sobi sellest valmistatud mööbel tuulistesse paikadesse, kuna olematu massi tõttu võib see lihtsalt minema lennata. Samuti kipub alumiinium intensiivse päikese käes tuliseks minema.

Maalähedane rotang- ja punutud mööbel

Kui soovid oma terrassile eriliselt maalähedast hõngu lisada, siis vali punutud mööbel. Oma stiilse välimuse kõrval on rotang- ja punutud mööbli hooldamine ja puhastamine väga mugav. Samuti võib seda vajadusel üle värvida. Küll aga ei ole see materjal eriti ilmastikukindel. Seetõttu tasub mööblitükid suurema vihma ja tugeva päikesekiirguse korral varju viia. Talveks tuleks see kindlasti kinni katta või siseruumi hoiustada.

Kunstmaterjalid on eriti soodne valik

Foto: Shutterstock.com

Materjalid nagu plastik või polüetüleen on aedades väga levinud. Kuna need on imekerged, soodsad ja lihtsalt puhastatavad, siis teevad need aia sisustamise muretumaks. Miinuseks võib lugeda kohati odava välimuse. Kui eesmärgiks on aga praktilisus ja väline disain jääb tagaplaanile, siis on plastik üsna hea valik.

Vali oma koduaeda kvaliteetne suvemööbel 1a.ee nutipoest. Mõistlikud hinnad ja kiire tarne võimaldavad juba varsti aias esimesi päikesekiiri püüda – mugavalt!


 

SISUTURUNDUS

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD