Menu

Kuidas muuta batuudil hüppamine lastele turvalisemaks?

  • Kirjutas Sisuturundus

Foto: Unsplash.com

Batuut pakub palju lõbu ja füüsilist aktiivsust nii väikestele kui ka suurtele lastele. Samas, kui batuudil hüppamise ohutus pole korralikult läbi mõeldud, võib see lastevanematele rohkem muret kui rõõmu tekitada. Igal aastal juhtub lastega õnnetusi, mida oleks saanud ära hoida, kui turvalisuse tagamist oleks tõsisemalt võetud.

Kui sul ei ole veel batuuti, aga oled mõelnud selle soetamisele, siis tutvu batuudi ohutusega seotud nõuannetega ning vali endale kvaliteetne batuut 1a.ee e-poest. Kui sinu peres on batuut juba olemas, võiksid sellegipoolest selle ohutuse kriitilise pilguga üle vaadata.

Kuidas tagada ohutus võimalikult varakult?

Osta kvaliteetne batuut ja lisavarustus

Esimene asi, millega saad batuudil hüppamise ohutumaks teha, on valida võimalikult kvaliteetne batuut ja turvavarustus. Mida vastupidavamad ja kindlamad need on, seda turvalisem on batuudil hüpata.

Kui batuudiga ei tule kaasa turvamatti ja -võrku, saab mõlemad juurde osta. Batuudi äärtele mõeldud turvamatt katab vedrud ja raami, kaitstes ebaõnnestunud hüppe korral vigastuste eest. Batuudi võrk kaitseb batuudilt maha kukkumise eest. Tee kindlaks, et sinu lapsed teavad, miks peab võrgu lukk hüppamise ajal alati kinni olema, ja oskavad seda lahti ja kinni tõmmata.
Järgi batuudi kokkupanemise ja paigaldamise juhiseid.

Batuudi kokkupanemine ei ole keeruline, kuid peaks olema täpselt juhiste järgi tehtud. Samuti on oluline valida sobiv asukoht. Et ennetada batuudi vajumist, peaks maapind olema tasane ja piisavalt kindel. Batuudi ümber peaks jääma igast küljest vähemalt 2 meetrit ohutusala, kus ei ole põõsaid, puid ega muid objekte. Kui võimalik, paigalda batuut tuulevaiksesse kohta või kinnita ankrutega maa külge.

Kontrolli batuuti regulaarselt

Lisaks eelnevale on oluline nii iga uue hooaja alguses kui ka pidevalt hooaja jooksul batuuti hooldada ning selle korrasolekut ja ohutust jälgida. Kontrolli selle vedrusid, hüppematti, raami, haake, turvavõrku ja -matti ning asenda kohe kõik katkised osad.

Batuut on korras, kui selle:

Vedrud on pingul ja terved ja täielikult turvamatiga kaetud;

Hüppematt on pingul ja kahjustamata, kõik õmblused on korras, rebenemise märgid puuduvad;

Raami torud on õigesti ja kindlalt ühendatud;

Turvavõrk on terve ja sellel pole väiksemaidki auke;

Haagid kinnituvad õigesti ja kuskil pole teravaid ega lahtisi osi.

Batuudi puhastamiseks kasuta kuiva või leige veega niisutatud lappi. Peale vihmasadu peaks batuudi enne hüppama asumist kindlasti ära kuivatama, et vältida libisemisest põhjustatud õnnetusi.

Foto: Unsplash.com

Millised reeglid on vajalikud?

Kui oled valinud kvaliteetse ja vastupidava batuudi koos vajaliku turvavarustusega, järgid täpselt selle juhiseid ning hooldad ja kontrollid seda regulaarselt, siis on esimene osa turvalisuse tagamisest tehtud. Teine osa on seotud batuudi kasutamise reeglite ja kokkulepetega, mida tuleks lastele järjepidevalt ja kannatlikult selgitada.

Batuudil hüppab üks laps korraga. Suur osa õnnetustest juhtub siis, kui batuudil ollakse mitmekesi;

Batuudil hüpatakse ainult täiskasvanu juuresolekul. Kui batuudi juures on redel, siis võid selle hüppamise vahelistel aegadel eemaldada, et väiksemad lapsed batuudile ei roniks;

Batuudil ei tohi teha ohtlikke trikke. Keeruliste trikkide koht ei ole kindlasti koduaias. Kui lastel hakkab üles-alla hüppamisest igav, julgusta neid huvitavamaid hüppeid tegema, mis pakuvad lisapõnevust, aga on piisavalt ohutud;

Batuudi alla ei tohi minna. Enne batuudile minemist tuleks alati batuudi all olevat ala kontrollida;

Batuudile minnakse tühjade taskutega. Hüpates võivad erinevad taskutest esemed lendu minna ja kokkupõrkamisel tugeva löögi anda.

Kokkuvõte

Batuut toob kõige rohkem rõõmu siis, kui saad kindel olla, et oled selle turvalisuse tagamiseks endast parima teinud.

Täiskasvanud saavad batuudil hüppamise lastele ohutumaks teha, ostes kvaliteetse batuudi koos lisavarustusega, järgides täpselt kõiki juhiseid ning batuuti hooldades ja selle korrasolekut kontrollides. Sama oluline on kokku leppida batuudil hüppamise reeglites, olla nende osas järjepidev ja nendest kinnipidamist jälgida.

Leia endale sobiv batuut 1a.ee e-poest ja järgi meie nõuandeid, et batuudil hüppamine ei oleks lastele ainult lõbus, vaid ka ohutu tegevus. Turvalist hüppamist!

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD