Menu

Madratsi ja kattemadratsi asendamatu mõju kvaliteetse une otsijatele

  • Kirjutas Sisuturundus

Kvaliteetne uni on midagi, mis koosneb paljudest komponentidest. Osa on neist teada ja mõnele on vaid vihjatud. Ja ikkagi, olgu see teema kui tahes inspireeriv, on ideaalset ja rahustavat puhkust, mugavat ja tervislikku und võimalik saavutada ning seletada nii mõnelgi eri viisil.

Kui eelmainitud märksõnad ei kõla sulle tuttavalt, on aeg mõelda mõne muutuse läbi viimisele. Mugavusemeistrid soovitavad tähelepanu pöörata oma magamisalusele, kuna sa võid kvaliteetsest unest korraliku madratsi või kattemadratsi kaugusel olla. Õnneks toob see artikkel sinuni abistavad näpunäited füüsilise ja vaimse heaolu ning täisväärtusliku une seoste kohta.

Madratsi valimise igavene dilemma- kõva või pehme?

Me oleme kõik erinevad ja sõltuvalt meie kehaehitusest, töö spetsiifikast, elustiilist ja kehasse kogunenud pingetest vajame me erinevaid, individuaalseid lõdvestumise viise. Mõned madratsid on head selja tugevas toestamises, teised tunduvad pehmed nagu pilved ja lasevad sul endasse vajudes pingetest vabaneda. Milline valik on parem? Sellele küsimusele peaks vastuse andma su keha, sest parim vastus on selline kõvadus, mis laseb su kehal lõdvestuda. Alles madratsile pikali heites ning oma keha lõdvestumas tundes tunned sa ära kõige vastuvõetavama valiku.

Samuti annavad füsioterapeudid väärt nõu, et valida tuleks anatoomiliste tsoonidega madrats, mis kindlustab magades su selgroo õige asendi. Sellistel madratsitel on suurema mugavuse saavutamiseks eraldi polsterdatud alad nii õla- kui puusatsoonis. Ülejäänud madrats on kõvem, et hoida selgroogu stabiilsena ning seda korralikult toestada. Aga kui su partneri virgutava une tingimused käivad sinu omadele risti vastu? Lahendus ei pea tingimata viima eraldi magamistubadeni. Nutikad ja leidlikud madratsitootjad pakuvad samuti unikaalseid lahendusi, mis võimaldavad erinevaid kõvadusi kombineerida ühes madratsis. Kujutle pehmemat alust ühel ja kõvemat alust teisel pool. See võimaldab mõlemal magajal mugavat und nautida.

Kattemadrats- kokkuhoidlik lahendus igaks elujuhtumiks

Kui sa magad diivanil või vanal madratsil, saab sind aidata kattemadrats. See on õhuke viskoelastsest materjalist madrats, mis pannakse su olemasoleva magamisaluse peale. See kohaneb kehaga ideaalselt ning pehmendab ja  silub su olemasoleva magamisaluse ebaühtlusi. Nii et kui sa ei saa hetkel oma vana madratsit või voodit uue vastu vahetada, aga samas ei taha ka igal öösel voodiaugus ärgata, on kattemadrats sinu probleemi jaoks loodud. Parimad kattemadratsid on vähemalt 3 cm paks ja tehtud kõrgkvaliteetset, hingavast ja kui vaja, allergiavastasest materjalist.

Ja kui sa oledki oma vana madratsiga läbinisti rahul, on kattemadrats siiski hea viis iga vana diivan mõnusaks magamisaluseks muuta, kui sõbrad-sugulased külla tulevad. Lisaks kulub kattemadrats marjaks ära reisides, kuna sul on lihtne seda üsna õhukest ja kergesti transporditavat madratsit kaasa pakkida ning nautida kvaliteetset und nii aiamajas, suvekodus kui piknikul.

Aga kui kasutad seda kvaliteet magamisabi sagedamini, peaksid sa oma olemasolevat magamisalust hoolikalt mõõtma, sest kattemadrats ei tohiks olla liiga suur ega väike. Vales mõõdus tooted tekitavad ebamugavsui, mida on parem vältida. Nii et vali oma olemasoleva voodi või madratsi mõõtude järgi. Ja ära muidugi mingil juhul oma magamisharjumusi unusta.

Juhul kui madratsid ja kattemadratsid probleeme ei lahenda, kas seda võivad teha padjad?

Nii madratsitel kui kattemadratsitel on meie tervisele suur mõju, kuid nad ei suuda kogu keha eest samaaegselt hoolt kanda. See on põhjus, mis ka padjad une ajal nii tähtsad on. Kui sa jätkad magamist padjal, mis su kehaga ei sobi, ei lähe kaelavalu ööga üle. Magamise ajal on oluline mitte ainult selgroo, vaid ka kaela positsioon. Vale magamisasend teeb su rahutuks ning loob pingeid kaelas ja õlgades.

Päeva jooksul kaelas kogunenud pinged võivad lõpuks kujuneda soovimatuteks terviseprobleemideks. Ortopeedilised padjad aitavad neid probleeme lahendada, kohanedes keha kujuga ja kaela hästi hoides, võimaldades lihastel imeliselt lõdvestuda. Kaela all peab olema tugi ning õlad peavad olema madratsil. Kui sa magad liiga suurel padjal on nii su pea kui õlad padja peal, mis kahjustab selgroogu. Teine probleem ülemõõduliste patjadega on magamine ainult nende serval, pooleldi padjal, pooleldi madratsil. See võib kaelapiirkonna lihaspingeid veelgi suurendada.

Muutused magamistoas ei peaks algama alles siis, kui halva magamisasendi ebameeldivad tagajärjed juba käes on. Parem on ette mõelda ja mitte lasta oma kehal endale hoiatavaid märke saatma hakata. Meie uni on meie jaoks liiga tähtis ja mõjutab meid liiga palju, et selle kvaliteedi pärast muretsemata jätta. Seetõttu on korralik madrats või madratsikate, nagu padigi, üks neist kvaliteetse une komponentidest, mis aitab sul otseselt leida vastused värskele, energilisele elurutiinile.

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD